DomovNoviceGlasbena šola Koper s številnimi mednarodnimi uspehi

Glasbena šola Koper s številnimi mednarodnimi uspehi

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Glasbeno šolo Koper danes sestavljajo tri slovenske obmorske glasbene šole: koprska, izolska in piranska. Šola že več kot sedemdeset let skrbi za kakovostno izobraževanje mladih glasbenikov v slovenski Istri, kar iz meseca v mesec dokazujejo številne glasbene nagrade, priznanja učencev in dijakov šole.

V mesecu maju so učenke Glasbene šole Koper na regijskem tekmovanju mladih pianistov v Ajdovščini dosegle zlata priznanja. Ana Kamalova je v kategoriji začetniki prejela zlato priznanje, Elizaveta Ilienko pa je v kategoriji 1.b osvojila zlato priznanje in drugo nagrado (ex aequo). Sofia Masliuk je v kategoriji 1.a prejela zlato priznanje in prvo nagrado ter posebno nagrado za najboljšo izvedbo klasicistične skladbe in snemanje tekmovalnega programa na Radiu Koper.

Na osmem mednarodnem glasbenem tekmovanju Tomaž Holmar, ki je potekalo v spletni izvedbi, so nastopili udeleženci iz Italije, Avstrije, Poljske, Latvije, Francije in Slovenije. Učenka koprske glasbene šole Sofia Masliuk si je v disciplini klavir, kategorije 1.a, s svojim dovršenim klavirskim nastopom priigrala prvo nagrado.

Učenec Roman Drucker pa si je na mednarodnem klavirskem tekmovanju Propiano, ki je v maju potekalo v spletni izvedbi, v kategoriji C priigral prvo nagrado in se uvrstil na prvo mesto (ex aequo).