DomovNoviceGLASBENI SPEKTAKEL: Poklon glasbeni legendi Danilu Kocjančiču

GLASBENI SPEKTAKEL: Poklon glasbeni legendi Danilu Kocjančiču

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Tretjega februarja se bo, ob 21. uri, v Areni Bonifika odvil nepozabni glasbeni spektakel, s katerim se bodo glasbeniki poklonili Danilu Kocjančiču, glasbeni legendi in enemu največjih avtorjev slovenske glasbe, ki se je podpisal pod številne glasbene uspešnice, kot so »Poišči me«, »Tina ne verjame«, »Anita ni nikoli«, »Pogum«, »Senca«, »Dober dan«, »Črta«, »Si še jezna name«, »Portorož 1905«, »Veter z juga«, »Amerika« in mnoge druge.

Ob tej priložnosti bodo na odru ponovno skupaj zaigrali člani zasedbe Danilo Kocjančič & Friends v sestavi Ladi Mljač, Jadran Ogrin, Matjaž Sterže, Zdenko Cotič in Mitja Stropnik, program pa bodo sooblikovali tudi nastopi številnih vrhunskih glasbenih izvajalcev, ki jih je glasbeno ustvarjanje Danila Kocjančiča tako ali drugače zaznamovalo. 3. februarja bo izšel tudi avtorski album z naslovom »Nisi prva, nisi zadnja«, s katerim se bo sklenilo še zadnje poglavje Danilove bogate in neponovljive glasbene zgodbe.

Album bo, kot napovedujejo, nekoliko bolj neposredna različica Danilovega glasbenega ustvarjanja – kot je pričel s Kameleoni, tako je želel zaključiti z zasedbo Danilo Kocjančič & Friends. Na njem bodo poleg hitov »Nisi prva, nisi zadnja« in »Daj, daj, daj«, ki jih je Danilo posnel skupaj s člani zasedbe Danilo Kocjančič & Friends (DKF), posthumno izšle tudi avtorske »Moja Jana ne pada«, »Moje Laži« in »Elektrošok« (vse z Danilovim glasbenim prispevkom), kot tudi nekaj pesmi, ki so bile do danes zapisane zgolj na papirju.

Foto: Snack bar

Snemanje manjkajočega materiala se je uspešno zaključilo prav pred tedni, plošča, za katero je skladbo (remix) prispeval tudi Danilov sin, svetovno znani DJ – Valentino Kanzyani, pa bo uradno izšla prav na dan velikega koncerta v Areni Bonifika, 3. februarja. Te dni je izšel tudi singl DKF – »Nisi prva, nisi zadnja« – feat. Tinkara Kovač.  Akustična skladba je emocionalen odziv dveh vrhunskih vokalistov, Ladija Mljača in Tinkare Kovač, na Danilovo ustvarjanje in bo gotovo čutna poživitev programa ter vsebine slovenskih radijskih in TV postaj.

Poleg zasedbe DKF, ki bo odrska stalnica glasbenega večera, bodo dvoruni spektakel v čast prehitro preminulemu Danilu sooblikovali številni slovenski glasbeniki – ti bodo v prirejenih različicah Danilovih pesmi obujali nepozabne melodije, edinstvene ritme in energijo, ki še danes živi v njegovi bogati gasbeni zapuščini. Med gostujočimi izvajalci tako velja izpostaviti Draga Misleja Mef-a, Slavka Ivančiča, Tulia Furlaniča, Tinkaro Kovač,  Janeza Benčino Benč-a, Rudija Bučarja, Matjaža Jelena, Tomaža Domicelja, Neisho, Klapo Solinar in posebnega gosta, Valentina Kanzyanija, ki bo Danilovo zgodbo predstavil tudi v svoji interpretaciji. Velikemu Danilu Kocjančiču pa se bodo s svojim glasbenim vložkom poklonili še mnogi drugi slovenski instrumentalisti in glasbeni gostje.

O Danilu Kocjančiču, legendi slovenske glasbene scene:

Začetki njegovega glasbenega ustvarjanja in delovanja segajo v šestdeseta leta, ko je bila skupina Kameleoni ena najpomembnejših in najpopularnejših zasedb v bivši Jugoslaviji, nato je glasbeno pot nadaljeval s skupinama Boomerang in Labirint ter zasedbama Prizma in Bazar.

Foto: Snack bar

V devetdesetih je sodeloval s skupino Halo, kasneje pa se podpisal pod številne glasbene mega uspešnice za znana imena slovenske glasbe, med katerimi so Tinkara Kovač, Lara Baruca, Polona Furlan, Slavko Ivančič in številna druga.

Leta 2009 je pod njegovim vodstvom nastala tudi skupina Danilo Kocjančič & Friends, ki se je z nekoliko bolj rockerskim pridihom vrnila na glasbene odre in s sodobnimi priredbami ponovno obudila Danilove največje uspešnice iz vseh obdobij, hkrati pa je ustvarjala tudi novo avtorsko glasbo, vse do bolezni in prezgodnje smrti, 3. februarja 2013. Skupina je z Danilom zadnjič skupaj nastopila v Športni dvorani Skala v Pivki, 17. novembra 2012.

Organizator koncerta je Snack Bar Events, v sodelovanju z Mestno občino Koper, medijski pokrovitelj dogodka pa je Radiotelevizija Slovenija.

Prodaja vstopnic

Vstopnice za nepozabni glasbeni dogodek, ki bo v koprski Areni Bonifika, 3. februarja 2018, ob 21. uri, so že v prodaji, in sicer na vseh prodajnih mestih Eventim oziroma prek spletne strani http://bit.ly/2CghHXf, kupite pa jih lahko tudi v lokalu Snack Bar v Žusterni.

Na dan koncerta, 3. februarja, bodo organizirani tudi brezplačni avtobusni prevozi, in sicer iz Maribora, Dravograda, Velenja, Celja, Novega mesta, Ljubljane in Postojne, za katere je potrebna predhodna rezervacija. To lahko storite prek spleta, na www.dkf.si, kjer so na voljo tudi informacije o voznem redu avtobusov oz. pokličite 051 211 735 (med 8. in 16. uro).