DomovNoviceGlasujte za najbolj izvirno risbo na temo EP U-21

Glasujte za najbolj izvirno risbo na temo EP U-21

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Znanih je petnajst najbolj izvirnih risb, ki so jih na temo evropskega prvenstva do 21 let izdelali učenci in učenke prvih treh razredov osnovnih šol v vseh štirih občinah slovenske Istre. Risbe so uvrščene v tri kategorije (1., 2. in 3. razred), med katerimi bo javnost do vključno torka, 16. marca, izbirala najboljše tri. Avtorji zmagovalnih risb bodo prejeli uradni dres slovenske nogometne reprezentance, risbe pa bodo krasile velike digitalne zaslone v Kopru.

Koper je ponosni gostitelj skupine D UEFA evropskega prvenstva do 21 let, v kateri bodo že čez dva tedna igrale mlade reprezentance Anglije, Hrvaške, Portugalske in Švice. Organizacijski odbor koprske občine nadaljuje promocijske aktivnosti, s katerimi še dodatno skrbi za utrip pred velikim nogometnim dogodkom. Prejšnji mesec je skupaj s Športno zvezo Koper pripravil Natečaj za najbolj izvirno risbo na temo EP U-21.

Na natečaju so lahko sodelovali učenke in učenci prvih treh razredov osnovnih šol v Mestni občini Koper, Občini Izola, Občini Piran in Občini Ankaran. Komisija, ki jo sestavljajo trener FC Koper Rodolfo Vanoli, predsednik MNZ Koper Borut Knafelc, nekdanji mednarodni nogometni sodnik Roberto Ponis, učitelj likovne vzgoje Igor Pucer in učiteljici razrednega pouka Sara Grzetič ter Ina Jurinčič, je prejela skupno 229 risb. Vsak sodelujoči je lahko oddal le eno risbo, ki so jo glede na starost avtorja uvrstili v eno izmed kategorij: 1., 2. ali 3. razred OŠ.

Prejeta dela je komisija že ocenila, v vsaki kategoriji je izbrala pet najbolj izvirnih risb. Zdaj je na vrsti javnost, ki bo na družbenem omrežju Facebook do vključno torka lahko glasovala za skupno tri zmagovalne risbe. Avtorji najbolj izvirnih risb bodo nagrajeni z reprezentančnim dresom, zmagovalne risbe bodo krasile velike digitalne zaslone v Kopru.

Za najbolj izvirno risbo v treh kategorijah lahko glasujete na: https://poll.app.do/glasovanje-za-najbolj-izvirno-risbo-na-temo-ep-u-21/S1cUilgp.