DomovNoviceGledališče Koper pogumno vstopa v sezono 2023/24

Gledališče Koper pogumno vstopa v sezono 2023/24

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko gledališče v 23. sezono vstopa s pestrim programom za vse generacije. Abonentom bodo v prihajajoči sezoni ponudili kar nekaj premiernih predstav, med njimi tudi izbirne. Gledališko sezono bodo otvorili v velikem slogu v petek, 27. oktobra, ko bodo na odru premierno uprizorili najpopularnejšo tragično ljubezensko zgodbo vseh časov, Romeo in Julija.

V letošnji gledališki sezoni so razpisali vpise za štiri premierske rede: abonma Premiera, abonma 1, kjer si bo mogoče predstave ogledati ob sredah, abonma 2, kjer si bo moč ogledati predstave ob četrtkih, in abonma Sobota. Znotraj abonmaja, ki ga bodo abonenti izbrali si bodo lahko ogledali sedem predstav: Romeo in Julija, Družina, Moriti čuječe in Bog masakra ter tri izbirne – izbirali bodo lahko med Antigono, Levitanom, primer Vitomil Zupan ter predstavami Kaos, Čudež, Pesem ptic v drevesnih krošnjah.

Skozi predstavljene zgodbe o ljubezni

»Ko vas letos vabimo k vpisu, imamo pred očmi javni prostor, kjer se moramo skupno spopadati s strahovi in aroganco (ne)vsevednosti. Dovoliti si moramo, da v naše življenje vstopa tudi poezija, lepota, da nam dobre zgodbe odpirajo vrata v pretresljiva življenja likov, ki jih uprizarjamo, ki jih naši igralci živijo za vas. V likih vedno najdemo sorodne duše in težko najdemo zgodbe, ki ne govorijo o ljubezni. Ker če ne govorijo o ljubezni vseh vrst, ne govorijo o človeškem hrepenenju in naših željah, ki življenje osmišljajo,« je pred novo gledališko sezono povedala Katja Pegan, direktorica in umetniška vodja Gledališča Koper.

Več informacij o letošnji pestri gledališki sezoni in opisi predstav, ki jih bo moč videti na koprskem gledališkem odru, na povezavi.

Vpis abonmajev že poteka

Od včeraj pa vse do petka, 22. septembra, na blagajni Gledališča Koper poteka vpis abonmajev za sezono 2023/2024. Abonmaje je možno kupiti od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro. V popoldanskem času pa samo v ponedeljek ali sredo med 16. in 18. uro.

Več informacij o abonmajih Gledališča Koper za gledališko sezono 2023/24 na povezavi.

Foto: MOK, Gledališče Koper