DomovNoviceGledališče Koper v marcu z morjem vrhunskih predstav

Gledališče Koper v marcu z morjem vrhunskih predstav

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenske kulturne ustanove ponovno na široko odpirajo svoja vrata. Obiskovalci ne potrebujejo več izpolnjevati PCT pogoja, obvezen prazen sedež med njimi pa je prav tako stvar preteklosti. Tega so se razveselili tudi v Gledališču Koper, kjer so na program za marec umestili številne uspešnice.

Začetek meseca pripada komediji Krčmarica Mirandolina (C. Goldoni), v kateri blestita Nikla Petruška Panizon in Tadej Toš. Nato bo na vrsti zadnja stvaritev Gledališča Koper pretresljiva Indijc hoče v Bronx (I. Horovitz). Prepričljiva igra izkušenega Igorja Štamulaka in mladih Blaža Popovskega ter Maka Tepšića gledalce nikakor ne pušča ravnodušne.

Od večernih predstav izpostavljajo že večkrat nagrajeno koprodukcijo Jugoslavija, moja dežela (G. Vojnović), ki tudi zaradi zvezdniške igralske zasedbe vsakič privabi polno dvorano ljudi. Konec meseca marca, natančneje v nedeljo, 27. marca, pa bo na vrsti že nova premiera koprskega gledališča. To bo predstava Morje sten (G. Vojnović), v kateri moči ponovno združujeta Boris Cavazza in Francesco Borchi in je nadaljevanje monodrame Stena v morju (S. Stephens).

Otroci bodo na svoj račun prišli ob koncih tedna. Sobota, 12. marec, je rezervirana za plesno pravljico Rdečo kapico (brata Grimm), sobota, 26. marec, pa za Ježevo Hišico (B. Ćopić), v kateri s svojimi pevskimi sposobnostmi navdušuje Rok Matek. Vse sobotne otroške predstave se začnejo ob 10.30.

Vse informacije o vsebinah Gledališča Koper dobite na spletni strani www.gledalisce-koper.si, lahko pa jih tudi obiščete na Verdijevi ulici v mestnem središču Kopra v času obratovanja blagajne. Ta je odprta vsak delovnik med 10. in 12. uro, ob torkih in četrtkih pa tudi od 15. do 17. ure.

Foto: Gledališče Koper, Jaka Varmuž