DomovNoviceHladilnik toplega srca bo letos povezal vse občine slovenske Istre

Hladilnik toplega srca bo letos povezal vse občine slovenske Istre

Naši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Radio Capris v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v letošnjem decembru že osmič organizira največjo dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca, ki bo trajala vse do 31. decembra. Praznično obarvan studio radia bo v Taverni odprt vse dni decembra, v njem pa se bo poleg dobrodelnih odvijalo še veliko drugih aktivnosti, nastopov znanih glasbenikov in zabavnih točk.

V središču dobrodelnega decembra bodo tudi letos otroci iz socialno ogroženih družin, ki živijo na območju, kjer deluje Radio Capris. Cilj akcije je letošnje praznike polepšati kar se da največjemu številu otrok iz slovenske Istre, ki živijo v hudem pomanjkanju, njihovim družinam pa olajšati življenje. Samo v lanskem letu je bilo čarobnosti obdarovanja s pomočjo akcije deležnih preko 800 otrok. Zbrali so dobrih osem ton različnih izdelkov, dodatno pa še 64.000 evrov finančnih sredstev.

Dobrodelnost povezala vse občine slovenske Istre

Letošnja dobrodelna akcija prinaša tudi nekaj novosti, med katerimi so najpomembnejše dodatne zbirne točke, na katere bodo lahko občani prinašali dobrine za socialno ogrožene. Prvič se akciji namreč aktivno pridružujejo tudi v občinah Piran in Ankaran, Caprisovo dobrodelnost bodo letos kot ambasadorji podprli številni znani glasbeniki, športniki in druge znane osebnosti iz našega kraja.

Dobrodelne zbirne točke bodo letos v obeh Caprisovih radijskih studiih (Pristaniška 4 in dobrodelni studio v Taverni v Kopru), na Ledenem otoku v Izoli in letos prvič tudi ob drsališču v Ankaranu ter Portorožu (skladišče soli Grando). Tradicionalno se dobrodelni akciji pridružuje tudi Eurospin, ki je v šest lokalnih poslovalnic namestil zbiralne košare, v katere bodo njihovi kupci lahko odložili svoj prispevek.

V Hladilnik toplega srca lahko poslušalci tudi letos odlagajo vse, s čimer bi otrokom in mladostnikom ter družinam omogočili čim lepše praznične dni. Od prehrambnih izdelkov z daljšim rokom trajanja (testenine, riž, olje, sladkor, mleko, sok, žitarice za zajtrk, paštete), priboljškov za praznične dni, kot so čokolade, med, marmelade, čokoladni namazi, piškoti, čaji, bomboni, do izdelkov za osebno nego in higieno (šampon, gel za tuširanje, krema, zobna pasta, milo), čistila za gospodinjstvo in manjša praznična darila, kot na primer manjše igrače.

Dobrodelni radijski studio bo v Kopru, v osrčju Taverne, odprt vse dni decembra ob delavnikih med 14. in 20. uro, ob sobotah med 8. in 20. uro, ob nedeljah in praznikih pa od 12. do 20. ure.

Doniranje možno na več načinov

SMS doniranje bo tako tudi letos za številne bolj praktičen način pomoči. To pomeni, da lahko vsakdo po svojih zmožnostih za družine in otroke v stiski donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919, pri tem pa uporabi ključno besedo OBALA10 (donacija 10 evrov). Možno je doniranje poljubnega zneska s pomočjo skeniranja QR kode. Ta je na voljo na radijski spletni strani. V sklopu dobrodelne akcije lahko sodelujejo tudi lokalna podjetja, tako da donacijska sredstva nakažejo v sklad ZPMS, ki bo namenjen izključno otrokom in njihovim družinam iz Obalno-kraške regije, ki živijo v največjih stiskah. Akcija bo skozi praznični mesec imela še dodatne aktivnosti. Na voljo bo nakup tradicionalnega dobrodelnega koledarja fotografa Jake Ivančiča, dobrodelna večerja, dobrodelni meditacijski večer, dobrodelne pice in dobrodelna pisemca.

»V letošnjem letu smo bili v Sloveniji soočeni z naravnimi nesrečami, ki so vsaj malo prizanesle območju Istre in Krasa, vendar je revščina ne glede na vse na tem območju še vedno prisotna. Zato je pomembno, da družinam prisluhnemo in jim pomagamo pri plačevanju vse večjih stroškov življenja. Z veseljem bomo razdelili vso prejeto hrano, saj se nenehno srečujemo s prošnjami. Prisluhnili bomo tudi prošnjam družin in jim pomagali s plačilom šole v naravi, plačilom vrtca in drugih potreb, ki jih imajo družine z otroki. V naslednjem letu načrtujemo pomoč društvom, ki bodo peljala na letovanja otroke iz socialno ogroženih družin, saj ugotavljamo, da je vsako leto kar veliko povpraševanja s strani staršev in tudi Centrov za socialno delo,« je ob začetku dobrodelne akcije povedala Breda Krašna, generalna sekretarka pri ZPMS.

Več informacij o dobrodelni akciji Hladilnik toplega srca na povezavi.

Foto: Radio Capris, Jaka Ivančič