DomovNoviceInova Tour Koper-Capodistria 2024 za krepitev ponudbe v mestnem središču

Inova Tour Koper-Capodistria 2024 za krepitev ponudbe v mestnem središču

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Inkubatorjem Sežana tudi letos organizirajo izobraževanja za turistične ponudnike Inova Tour Koper Capodistria 2024 z nagradnim natečajem. Iskanje svežih idej v turizmu je v drugi izvedbi izobraževanj usmerjeno v razvoj dodatne ponudbe v mestnem središču Kopra, vendar so k prijavam vabljeni tudi prijavitelji s podeželja. Niz devetih izobraževanj, ki se začenjajo 16. septembra, turističnim ponudnikom z inovativnimi idejami tudi tokrat prinaša priložnost za razvoj idej s podporo strokovnjakov.

Za udeležence je razpisan tudi Natečaj za najboljše nove idejne rešitve turistične ponudbe z nagradnim skladom v višini 3.000 evrov. Prijave so mogoče do 8. septembra, število udeležencev pa je omejeno.

Delavnice bodo usmerjene k iskanju različnih možnosti financiranja in promocijske podpore, izpopolnjevanju šibkih točk svojih poslovnih modelov, prilagajanju in nadgrajevanju svojih produktov. Podžupanja Mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič ob tem dodaja, da natečaj tokrat navdihuje praznovanje 1500. obletnice mesta: »Po lanski, prvi izvedbi in izjemnem naboru poslovnih idej pozornost letos usmerjamo k dodatnemu razvoju ponudbe v središču Kopra.  Posameznike, ki že delujejo na področju turizma, in vse, ki stopajo na poslovno pot v turizmu, želimo spodbuditi k soustvarjanju edinstvene in bogate turistične izkušnje ter dopolnjevanju ključnih elementov destinacije – narave, morja, kulturne dediščine in gastronomije.« Ob tem ostajajo zvesti trendu trajnostnega in inovativnega razvoja.

Lanska izvedba je pomembno spodbudila dodatno povezovanje ponudnikov v mestu in na podeželju, zato so tudi letošnja izobraževanja usmerjena v mreženje in komplementarnost kakovostnih turističnih produktov ter posledično v dvig kakovosti turistične ponudbe na celotni destinaciji. Direktor Inkubatorja Sežana Dorijan Maršič izpostavlja, da bo tudi letošnji program vključeval devet intenzivnih delavnic, ki jih bo v koprski poslovni enoti izvedel Inkubator Sežana: »Lanska izvedba programa je bila resnično uspešna, zato bomo tudi letos sodelovali z več strokovnjaki, ki bodo udeležence v malih skupinah usmerjali k želenemu cilju. Dodaten poudarek bomo letos namenili pripravi poslovnega načrta, pri izboru za vključitev pa bo pomembno vlogo igrala inovativnost.«

Natečaj za najboljše nove idejne rešitve turistične ponudbe je tudi letos

Nagradni sklad za najboljše nove turistične produkte tudi letos znaša 3.000 evrov. Trije izbrani ponudniki bodo poleg denarne nagrade prejeli še možnost nadaljnjega brezplačnega poslovnega svetovanja z mentorji, ki bodo najboljše ideje pomagali pripeljati do uresničitve, ter brezplačno oglaševanje po kanalih Visit Koper. Nagrajenci in drugi udeleženci bodo predstavljeni na zaključni prireditvi, ki bo dodatna priložnost za promocijo.

Spomnimo, lani je prvo mesto zasedel Andrej Curk z vinskim welnessom DIVINUM, drugo Predrag Jevtić s fotografsko pustolovščino Na tirih umetnosti, tretje mesto pa Teja Prodan Pavlič, Okusi Istro na kulinarični delavnici v vili Carla. Lani se je za sodelovanje potegovalo 19 prijaviteljev.

Izobraževanje za turistične ponudnike Inova Tour Koper Capodistria 2024 je brezplačno, prijave so mogoče do 8. septembra oz. do zasedbe prostih mest, ki so omejena na 20 udeležencev.

Več podrobnosti o predavateljih in programu ter prijavnico najdete na povezavi.

Foto: Jan Antonac, Inkubator Sežana, Jaka Ivančič