DomovNoviceIvica Dačić, srbski minister za zunanje zadeve na obisku v Sloveniji

Ivica Dačić, srbski minister za zunanje zadeve na obisku v Sloveniji

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Srbski minister za zunanje zadeve Ivica Dačić bo na povabilo zunanjega ministra Karla Erjavca danes na uradnem obisku v Sloveniji. Dačića bodo ločeno sprejeli tudi predsednik republike Borut Pahor, predsednik državnega zbora Milan Brglez in premier Miro Cerar.

Kot so ob tem sporočili z Ministrstva za zunanje zadeve, Dačićev obisk pomeni nadaljevanje rednega in intenzivnega političnega dialoga med državama. Pogovori zunanjih ministrov bodo osredinjeni na dvostransko sodelovanje, približevanje Srbije Evropski uniji, regionalno sodelovanje, razmere na območju Zahodnega Balkana (vključno z migracijsko problematiko) ter medsosedske odnose v regiji.
Ivica Dačić, srbski minister za zunanje zadeve. Foto:inserbia.info

Dačič v Sloveniji pred skorajšnjimi predsedniškimi volitvami v Srbiji

Ministra bosta pregledala tudi realizacijo dogovorov, sprejetih na zadnjem zasedanju vlad Slovenije in Srbije oktobra lani v Srbiji, ter začrtala okvirno agendo dvostranskega sodelovanja v letošnjem letu. Slovenija bo na pogovorih izpostavila tudi pomen reševanja vprašanj nasledstva.

Dačić prihaja na obisk pred skorajšnjimi predsedniškimi in morda tudi predčasnimi parlamentarnimi volitvami v Srbiji. Pred predsedniškimi volitvami, ki naj bi bile aprila, je v Srbiji za razburjenje poskrbel sedanji predsednik Tomislav Nikolić, ki je nakazal, da bi se lahko potegoval za še en predsedniški mandat, čeprav je njegova stranka SNS za kandidata že potrdila premierja Aleksandra Vučića. Po ponedeljkovem srečanju z Vučićem se je Nikolić tej nameri javno odpovedal. *