DomovNaši krajiIzdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti!

Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti!

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo sodelovala v programu usposabljanja Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti! Usposabljanje bo potekalo med marcem in junijem 2024.

Na drugo povabilo programa Aktivno v šolo in zdravo mesto za sodelovanje v usposabljanju za občine in prostorske načrtovalce za izdelavo lokalnih načrtov hodljivosti je prispelo sedem prijav. Med šestimi prijavami, ki so izpolnjevale pogoje, so bile za sodelovanje izbrane Mestna občina Koper, Mestna občina Celje in Občina Dobrova-Polhov Gradec.

Mestna občina Koper je sodelovanje v projektu pridobila z jasno izraženim zavedanjem o pomenu hoje za telesno in duševno zdravje. Prepričljivo je povezala motive za sodelovanje v usposabljanju z ambicijami, da z novim znanjem sproži spremembe v urejanju prostora in prometa ter z novimi ukrepi spodbudi različne skupine svojih prebivalcev k pogostejši hoji po vsakdanjih opravkih. Komisija je prepoznala tudi dobro osnovo za kapitalizacijo pridobljenega načrtovalskega znanja ter apliciranje tega na že načrtovane aktivnosti občine.

Program usposabljanja bo Mestni občini Koper in njenim načrtovalcem omogočil, da spoznajo ter v praksi preverijo načrtovalske metode in orodja za izdelavo lokalnega načrta hodljivosti. Usposabljanje bo potekalo med marcem in junijem 2024.

Več informacij o projektu je dostopnih na tej povezavi.

Foto: MOK