DomovNaši krajiJulija pričakujemo enajst potniških ladij

Julija pričakujemo enajst potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Sezona prihoda potniških ladij je v polnem razcvetu. Koper, ki velja za eno izmed najbolj perspektivnih destinacij potniškega ladijskega turizma v Evropi, bo julija gostil enajst potniških ladij. Po trenutnih podatkih bo z njimi v mesto prišlo približno 13 tisoč potnikov in osem tisoč članov posadke. To število utegne biti še višje, saj ladjarji postopoma sproščajo ukrepe in tako omogočajo polno zasedenost potniških ladij.

Kot prva bo na potniški terminal v začetku meseca iz Šibenika priplula potniška ladja Seabourn Quest. Privezala se bo v petek, 1. julija, v večernih urah bo svojo pomorsko pot nadaljevala proti Benetkam. Že v nedeljo, 3. julija, pričakujemo novo potniško ladjo Marella Explorer, ki bo na svojem krovu v mesto pripeljala 1.800 potnikov, ti bodo pred tem obiskali grški otok Krf. Naslednji dan se bo v zgodnjih jutranjih urah v pristanišče privezala njena sestrska ladja Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises. Marello Explorer ta mesec pričakujemo še dvakrat, in sicer 17. in 31. julija.

V torek, 5. julija, v Kopru pričakujemo potnike z Riviere, ki so jo zgradili julija leta 2011 v Italiji in je bila uradno splovljena maja leta 2012 v Barceloni, ko je odplula na svojo prvo pot do Benetk in nato v Atene. Potniki, ki bodo k nam prišli iz Kotorja, lahko na njej uživajo v desetih različnih jedilnicah, različnih barih, salonih, kulinaričnem centru, zdravilišču Canyon Ranch, za odlično fizično pripravljenost pa lahko poskrbijo v fitnesu in bazenu.

Naslednjo soboto, 9. julija, bo potniški terminal krasila ladja Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises, ki bo na svojem krovu v mesto pripeljala 2.500 potnikov, za katere skrbi 1.030 članov posadke. Prestižna potniška ladja je v Koper prvič priplula 11. junija. Z 295 metri v dolžino je Mein Schiff ena izmed večjih ladij, ki so kadar koli obiskale mesto. Z enakim številom potnikov se bo do konca leta vrnila še trikrat. Dan kasneje bo Koper gostil staro znanko, luksuzno ladjo Celebrity Constellation, ladjarja Celebrity Cruises, ki bo pripeljala 2.150 potnikov. Križarjenje na tej potniški ladji je posebna izkušnja tudi zaradi pestrega programa in udobja, ki ga nudi svojim gostom – od številnih barov, restavracij, bazenov, gledališča, kina in druge storitve.

V ponedeljek, 18. julija, bo v Koper priplula P&O Azura, ena večjih potniških ladij britanskega ladjarja P&O Azura. Z njo bo koprske ulice preplavilo 3.100 potnikov in 1226 članov posadke. Koprsko pristanišče bosta v torek, 19. julija, krasili kar dve potniški ladji, in sicer Viking Sea in Azamara Journey. Viking Sea je stara znanka koprskega pristanišča, 228 metrov dolga ladja ladjarja Viking Cruises bo v mesto pripeljala 900 petičnih gostov in 700 članov posadke. Do konca letošnje sezone potniških ladij se bo vrnil še štirikrat.

Za turiste na potniških ladjah Mestna občina Koper ob vsakem prihodu na potniški terminal pripravi tudi dnevne novice, kjer lahko potniki izvejo vse najbolj zanimive aktualne informacije o samem mestu, okolici, trgovinah, gastronomski ponudbi in turističnih krajih, ki jih lahko v času postanka ladje obiščejo.

Foto: MOK