DomovNoviceK nam je znova priplula stara znanka

K nam je znova priplula stara znanka

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v Koper priplula Azamara Quest s 650 potniki in več kot 400 člani posadke, ki si jo lahko ogledate na potniškem terminalu.

Luksuzna potniška ladja, ki meri 180 metrov, je last ameriškega ladjarja Royal Caribbean Cruise Line. Projektirana je bila kot plovilo, ki je manjše od večine ladij za križarjenje. Quest ponuja obilo zabave in zanimivih odkritij v luksuznem okolju. Ponaša se z dvema razkošnima restavracijama, SPA in welness centrom, piano barom, vinoteko ter bogatim glasbenim in zabavnim programom.

Foto: eKoper

Po krajšem sprehodu po ulicah Kopra smo srečali Lindo iz Združenih držav Amerike, ki nam je podala svoj prvi vtis o našem mestu. “Prvič sem v Kopru, nisem si ga še niti dodobra ogledala, a sem takoj začutila prijaznost ljudi ter prelepo staro mestno jedro. Posebej me je očaral Titov trg s prelepim zvonikom in Pretorsko palačo,” je svoje navdušenje razkrila ameriška turistka.

Med zanimivimi dogodki, ki jih lahko pričakujemo v okviru potniške sezone pa zagotovo tudi letos izstopa Azamazing, ki ga bomo gostili 17. avgusta, 19. septembra in 4. oktobra.