Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami?

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ali veste, kje lahko najdete aktualne podatke o pretoku Dragonje? Imate doma vse potrebno za primer poplave? Veste, kako nanjo pripraviti vaš dom?

Marsikdo pozna odgovore na ta vprašanja, vendarle pa je potrebno to znanje redno utrjevati ter nadgrajevati. Poleg ostalih ukrepov lahko namreč s svojo pripravljenostjo in pravilnim ukrepanjem k zmanjšanju škode ob poplavah veliko pripomoremo tudi sami.

Foto: Slovenske novice

Da bi postali in ostali kar najbolje pripravljeni, ste vabljeni na dogodek »Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami«, ki bo jutri, 21. marca 2017, ob 18.30 v Domu krajanov KS Sečovlje (Sečovlje 39, 6333 Sečovlje – Sicciole).

Izpolnite kratek vprašalnik  na https://www.1ka.si/a/121013 in pomagajte pri načrtovanju ustreznih poudarkov dogodka.

Predstavnik Agencije RS za okolje bo predstavil hidrološke napovedi in opozorila, predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje bo predstavil konkretne samozaščitne in vzajemne ukrepe, medtem, vodarski strokovnjak Jože Papež pa bo povedal več o poplavah, predstavil celostno sliko urejanja voda in izpostavil nekaj dobrih in slabih primerov, ki lahko poleg vodarskih ukrepov vplivajo na manjše oz. večje razsežnosti poplavne škode.

Dogodek je namenjen vsem prebivalcem poplavno ogroženih območij v porečju Dragonje in poteka v sklopu projekta FRISCO1, ki v prvi fazi zajema negradbene ukrepe čezmejno usklajenega slovensko-hrvaškega zmanjševanja poplavne ogroženosti. Vode ne upoštevajo državnih meja, visoke vode pa zahtevajo od nas usklajeno ukrepanje.