DomovNaši krajiKam na zajtrk v destinaciji Koper?

Kam na zajtrk v destinaciji Koper?

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Po tem, ko je junija letos uspešno zaživel projekt »Istrski zajtrk« smo preverili, v katerih nastanitvenih in gostinskih obratih je na destinaciji Koper možno zajtrkovati.

Zajtrk za zunanje oziroma izven hotelske goste ponujajo vsi koprski hoteli. Tako lahko po predhodnem naročilu samopostrežni zajtrk naročite v Aquapark hotelu Žusterna in hotelu Koper, v hotelu Bio, hotelu Vodišek in Garni hotelu Pristan, prav tako je po predhodni rezervaciji možno zajtrkovati v Casino Hotel Carnevale Wellness & Spa na Škofijah. Za zajtrke v omenjenih obratih boste odšteli od 6 do 10 evrov na osebo.

Zajtrke za zunanje goste ponujajo tudi nekateri hostli in druga prenočišča, in sicer Villa Domus, Motel Port, Prenočišča Prisoje ter Dijaški in študentski dom Koper. Cene za zajtrke se tam gibljejo med 3 in 4,50 evrov, prav tako je za zajtrke zaželena predhodna najava. Po predhodni rezervaciji je možno zajtrkovati tudi v nastanitvenem obratu Casa Veneziana. V koprskem hostlu Museum zajtrkov za zunanje goste sicer nimajo, si je pa možno določene jedi za zajtrk naročiti v njihovem bifeju Museum.

Obiskovalcem destinacije Koper so se prilagodile tudi nekatere restavracije in gostilne ter drugi ponudniki, ki ponujajo zajtrke za ceno od 3 do 15 evrov. Mediteranski, italijanski ali kontinentalni zajtrk si tako denimo lahko naročite v Restavraciji in vinoteki Brič – Primorka v Dekanih, v Restavraciji Tenja v Predloki vam bodo postregli z domačim istrskim zajtrkom, v koprski restavraciji Pristan nudijo kontinentalni oz. samopostrežni zajtrk, kakršen je na voljo hotelskim gostom, zajtrkovati je možno tudi v gostilni Miranda, v gostilni Trije Lovci in v restavraciji Interspar. Na Domačiji Ražman v Gračišču zajtrk postrežejo tudi zunanjim gostom, ki se jim pridružijo v času zajtrka, v koprski Restavraciji Skipper pa lahko po predhodnem naročilu pripravijo zajtrk za večje skupine, prav tako lahko po predhodnem naročilu zajtrk naročite v Gostilni pod Slavnikom. Istrski zajtrk iz domačih produktov je na voljo tudi pri Domačiji Butul (cena 15 €), po predhodni najavi pa pripravijo primeren zajtrk brez laktoze, glutena oz. prilagojene zajtrke v primeru alergij in intoleranc na določeno živilo.

Sicer pa si lahko gostje omislijo tudi t.i. »Istrski zajtrk«, ki združuje domače izdelke lokalnih proizvajalcev Mestne občine Koper.

Sicer pa so zajtrki v obliki rogljičkov, toastov in drugih toplih sendvičev ter različnih napitkov na voljo domala v večini barov, kavarn in slaščičarn.

Sicer pa si lahko gostje omislijo tudi t.i. »Istrski zajtrk«, ki združuje domače izdelke lokalnih proizvajalcev Mestne občine Koper. Za Istrski zajtrk za dve osebi, ki vključuje tudi 5 doživetij, je treba odšteti 24,90 evra, po novem pa lahko naročite tudi t.i. »Koper breakfast«, ki je lahkotnejši v primerjavi z Istrskim zajtrkom, in vključuje dve doživetji. Zanj boste odšteli 14,90 € in vključuje zajtrk za dve osebi. Po predhodnem naročilu je Istrski zajtrk in Koper breakfast možno prevzeti pri nastanitvenih ponudnikih v Mestni občini Koper, v Hiškah slovenske Istre v Truškah ali v koprskem TIC-u v Pretorski palači. Več o Istrskem zajtrku na: www.istrianbreakfast.si in www.istrskizajtrk.si.

Če želite pridobiti še več informacij, kje zajtrkovati, se obrnite na TIC Koper (tic@koper.si ali 05-6646-403), kjer vam bodo z veseljem pomagali.