DomovNoviceKnjižnica na plaži bo obiskovalce plaž razveselila tudi letos

Knjižnica na plaži bo obiskovalce plaž razveselila tudi letos

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Knjižnica Koper, Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem se s poletjem vračajo na kopališča vseh štirih obalnih občin s projektom Knjižnica na plaži. Obiskovalcem slovenskih obmorskih kopališč bodo tako znova pri roki knjige in drugo knjižnično gradivo, pri čemer velja izpostaviti, da lahko Knjižnico na plaži brezplačno uporabljajo prav vsi obiskovalci, ne le člani omenjenih knjižnic. Knjižnica na plaži bo na večini lokacij zaživela v soboto, 1. julija.

Knjižnic na plaži bo letos osem, bralcem bodo dostopne v Mestnem kopališču Koper, v Žusterni, kjer bosta odprti dve (na starem in novem delu plaže – na kopališču in v obmorskem parku), dve bosta tudi na Centralni plaži Portorož, Kopališču Valdoltra v Ankaranu, v Simonovem zalivu – Arheološki park in na Mestni plaži Svetilnik v Izoli. Knjižnica na plaži bo povsod, razen v Arheološkem parku, zaživela 1. julija med 10. in 18. uro. Obiskovalci si bodo knjige lahko izposodili vsak dan.

V Arheološkem parku bo knjižnica na plaži odprta že v torek, 27. junija, delovala pa bo po urniku odprtosti parka, in sicer od torka do nedelje, od 8. do 12. in od 16. do 21. ure. V parku se bosta odvili dve srečanji bralnega kluba izolske knjižnice Kira knjiga, ki ga vodi Diana Pungeršič. Poleg tega bo v Izoli vsak dan ob 11. uri potekala tudi pravljica za otroke. Prav tako se različne aktivnosti v času poletja pripravljajo v Knjižnici Koper in Knjižnici Piran.

Že tradicionalno bo odprta tudi deveta lokacija knjižnice na plaži v Novigradu.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja