DomovNoviceKoncert s slovensko pesnico Anjo Zag Golob in skladateljem Dragom Ivanušo

Koncert s slovensko pesnico Anjo Zag Golob in skladateljem Dragom Ivanušo

KulturaNaši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V luči ponovnega oživljanja kulturnih prireditev so Knjigarna Libris, Zavod za mladino, kulturo in turizem in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper združili moči in bodo organizirali koncert v dvorani Sv. Frančiška Asiškega. Za preplet poezije in glasbe bosta v ponedeljek, 7. junija, ob 20. uri poskrbela Anja Zag Golob in Drago Ivanuša.

Anja Golob je slovenska pesnica, urednica, kritičarka, dramaturginja in prevajalka. Doslej je objavila štiri samostojne pesniške zbirke v slovenščini, eno v sodelovanju z Nikolaiem Voglom v nemščini, ponatis prvih treh zbirk v eni knjigi ter dve zbirki v nemškem in eno v hrvaškem prevodu. Je tudi avtorica izborov pesmi in drugih besedil v številnih slovenskih in tujih medijih ter okoli 750 odrskih kritik. Druga in tretja knjiga sta prejeli Jenkovi nagradi za poezijo (v letih 2014 in 2016), četrta knjiga pa nagrado kritiško sito (leto 2020) za najboljšo knjigo minulega leta po izboru članic in članov Društva literarnih kritikov Slovenije.

Drago Ivanuša je skladatelj filmske in gledališke glasbe, pianist in harmonikar. Je eden najbolj dejavnih slovenskih skladateljev, ki je od leta 1991 ustvaril glasbo za okoli 130 gledaliških in plesnih predstav, 23 filmov in tudi številne samostojne kompozicije za komorne skupine ter orkester. Za glasbo za gledališče in film je prejel več nagrad, in sicer dve nagradi Vesna na Slovenskem filmskem festivalu v letih 2004 in 2010, leta 1999 Zlato ptico za dosežke na področju gledališke in filmske glasbe, leta 2002 AGRFT nagrado Zlatolaska ter dve nagradi za najboljšo glasbo na Slovenskem oglaševalskem festivalu SOF v letih 2000 in 2003.

Organizatorji koncerta sporočajo, da je zaradi omejenega števila obiskovalcev potrebna predhodna rezervacija na e-mail naslovu koper@libris.si. Cena vstopnice za ogled koncerta v živo je 5 evrov.

Foto: Luka Umek