DomovNoviceKonec avgusta v znamenju številnih prireditev

Konec avgusta v znamenju številnih prireditev

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi ta teden bodo poletne večere v Kopru in njegovi okolici popestrile številne glasbene in kulturne prireditve za vse generacije. Že danes bo v okviru Primorskega poletnega festivala v mali dvorani Gledališča Koper ob 20.30 nastopil Iztok Mlakar. V torek bo v Šmarjah pri Kopru v sklopu prireditve Večeri na placu ob 21. uri nastopila priložnostna zasedba Obalnega komornega orkestra Koper. V četrtek pa bodo Dekani med 17. in 24. uro prizorišče kulinarično obarvanega dogodka Altroke Istra Gourmet Festival.

Današnjemu koncertu Iztoka Mlakarja v mali dvorani Gledališča Koper bo že jutri, 24. avgusta, ob 21. uri sledil nastop zagrebško-ljubljanske glasbene zasedbe Trokut, Sayuga, ki se bo v atriju Fakultete za humanistične študije predstavila v okviru festivala JEFF. Festival se bo letos zaključil v petek, 27. avgusta, z glasbenim nastopom Veja, Čompe ob 21. uri.

V sredo, 25. avgusta, bo v okviru Majskega salona 2021 v organizaciji Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, Mestne občine Koper in Skupnosti Italijanov Santorio Santorio iz Kopra v palači Gravisi-Buttorai ob 18. uri potekala okrogla miza na temo Skulptura v javnem prostoru. Z uglednimi gosti bo okroglo mizo vodila Neva Zajc, novinarka Radia Koper.

V četrtek, 26. avgusta, bo na Carpacciovem trgu ob 20.30 v organizaciji Društva Tomos glasbena prireditev Od Črnega kala dol. Na trgu bo nastopil Stevo Vujić band. Društvo za šport, kulturo in razvoj vasi Skala Kubed pa v večernih urah vabi v Kubed, kjer bo v okviru prireditve Čubed pod borovci ob 21. uri nastopila skupina Why not.

V okviru Primorskega poletnega festivala bo v petek, 27. avgusta, Taverna med 18. in 22. uro gostila festival uličnih umetnikov Frivolus, kjer se bodo lahko obiskovalci pridružili delavnicam s hulahup obroči za vse starosti. Več o programu na letošnjem festivalu uličnih umetnikov Frivolus najdete na povezavi www.primorskifestival.si.

V soboto, 28. avgusta, bo v Koštaboni na ploščadi pred šolo ob 19.30 potekalo praznovanje 25. obletnice KD Alojz Kocjančič. 

Več o aktualnih dogodkih, ki bodo popestrili družabno dogajanje v Kopru in njegovi okolici, lahko najdete na https://visitkoper.si/prireditve/.

Foto: Visitkoper