DomovNaši krajiKonec tedna bo Koper v znamenju mladih nogometašev 

Konec tedna bo Koper v znamenju mladih nogometašev 

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo konec tedna prizorišče velikega mednarodnega tekmovanja mladih nogometašev. Za naslov Champions Trophy 2022 se bo od petka do nedelje na stadionu Bonifika borilo več kot 500 nogometašev, mlajših od 13 let. V osrčje mesta slovenske Istre prihaja 24 ekip iz devetih držav, najbolj zveneča imena med njimi pa so Juventus, Crvena zvezda, Olimpija, Koper, 1860 Muenchen, Triestina, Honved.

Champions Trophy je največja serija otroških nogometnih turnirjev na svetu, turnir v Kopru pa bo prvi finalni turnir za mlajše od 13 let na  slovenskih tleh. Rdeča nit športno obarvanega dogodka je združevanje športa in socializacija mladih športnikov, druženje na in izven igrišč, tekmovanje in prijateljstvo.

»Razvoj športnega turizma v Sloveniji je ena izmed prednostnih nalog Slovenske turistične organizacije. Izjemno nas veseli, da se bo po dveh letih pandemije Champions Trophy vendarle zgodil in v Koper ter na celotno slovensko obalo prinesel duh mladih športnikov ter njihovih staršev in spremljevalcev iz 9 evropskih držav. Vse to so naši potencialni gosti za prihodnost slovenskega turizma,« je o samem dogodku povedala Karmen Novarlič, vodja sektorja za komuniciranje s poslovnimi javnostmi v Slovenski turistični organizaciji.

»Champions Trophy je največja serija mladinskih nogometnih turnirjev na svetu s sedežem v Avstriji, zato smo izjemno ponosni, da bomo prvi finalni turnir katere koli kategorije izven Avstrije priredili prav v Kopru – v naši Sloveniji. Prepričan sem, da bomo z avstrijskimi partnerji priredili dogodek na najvišji organizacijski in tekmovalni ravni in da bo naš tradicionalni športni praznik v Kopru vsako leto rasel ter se razvijal,« je pred dogodkom povedal Rok Bulc iz športno turistično agencije PasSport Europe:

Več informacij o dogodku na spletni povezavi.

Foto: arhiv Champions Trophy 2022