DomovNoviceKonec tedna bodo Marezige gostile MareziJazz

Konec tedna bodo Marezige gostile MareziJazz

KulturaNaši krajiNoviceSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Največji srednjeevropski festival big bandov MareziJazz bo ta petek in soboto, 12. in 13. julija, praznoval 19. rojstni dan v družbi uspešnih glasbenikov za vse okuse in generacije.

Marezige, dom vinske fontane, ki se lahko pohvali z enim najbolj impresivnih razgledov v slovenski Istri, že leta slovijo tudi kot prizorišče številnih butičnih prireditev. Eden tovrstnih dogodkov je priljubljen festival big bandov Marezijazz, ki ga prirejata Mladinsko društvo Marezige in Zveza big bandov Slovenije.

Ta konec tedna bodo tako Marezige jazzovsko obarvane. V petek bodo ob vinski fontani nastopili Zgrabi Zvok Big Band – slednjega sestavljajo udeleženci poletne jazz šole Zgrabi Zvok, ki jo ta teden prirejajo v Kopru –, Youth Big Band Radlje, Big Band NOVA, Emiliano Sampaio Meraneu Project in Vienna Composers Big Band, mednarodni skladateljski kolektiv, ki v sebi skriva tudi nekaj primorskega, saj bobnarske paličice v rokah drži Gaj Bostič, eden vidnejših predstavnikov mlajše generacije primorskih in slovenskih bobnarjev.

Sobotni večer pa bo rezerviran za Jazz combo Waldorfske šole Ljubljana, Roveri Big Band, Big Band Cerknica, Big Band Krško in domače Bend-it! Orchestra.

Letos bo v sklopu MareziJazza potekala tudi tržnica lokalnih ponudnikov, ki bo vsem obiskovalcem ob dobri glasbi ponudila tudi številne lokalne dobrote in produkte.

Več informacij o programu in nastopajočih na povezavi.

Foto: Jakob Bužan, MareziJazz