DomovNoviceKonec tedna je v slovensko Istro privabil skoraj 800 rekreativnih kolesarjev

Konec tedna je v slovensko Istro privabil skoraj 800 rekreativnih kolesarjev

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska Istra je ta vikend gostila že 11. Istrski kolesarski maraton na osrednjem prizorišču v centru Ankarana. Športna prireditev s ciljem spodbujanja preživljanja časa na kolesu, se vsako leto seli v drugo občino slovenske Istre. Tudi  letos je kolesarski maraton privabil več kot 750  ljubiteljev kolesarjenja, narave in druženja.

Športna prireditev vsako leto postreže z bogatim programom za vse generacije. Sobotno dogajanje je bilo že tradicionalno s pestrim programom namenjeno najmlajšim, kjer so se mladi kolesarski junaki v dveh različnih kategorijah pognali na MINI maratonu.

Nedeljski dogodek – Istrski kolesarski maraton je eden najbolj priljubljenih kolesarskih dogodkov v regiji. Tudi letos je s tremi skrbno izbranimi trasami različnih dolžin, za vse stopnje pripravljenosti,  ponovno dokazal, da je slovenska Istra s svojo razgibano pokrajino in razgledi idealna destinacija za številne ljubitelje kolesarjenja.

Na najkrajši, 15km trasi Visit Ankaran so kolesarji uživali v lahkotni vožnji po slovenski Istri. Na srednji trasi, 44km dolgi progi Luke Koper so rekreativni kolesarji z vožnjo uživali po poteh istrskih grebenov. Najdaljša Oshee trasa (78km) je bila rezervirana za zahtevnejše rekreativne kolesarje, ki so se spopadli z več kot 1.000 metri višinske razlike.

Celotna športna prireditev je rekreativna narave, delček tekmovalnega duha so organizatorji dodali znotraj najdaljše trase, kjer se kolesarjem meri čas, približno tri kilometrskega vzpona s 300 višinskimi metri, na Boršt. Z izzivom so se letos tekmovalci spopadali na točno 50 km trase. Kraljica in kralj Boršta sta letos postala Stina Avdič Čepak in Patrik Mikac.

»V ekipi IKM smo ponosni, da je Istrski kolesarski maraton prerasel oznako športne prireditve v priložnost povezovanja obalnih občin, skupnosti in promocijo slovenske Istre,« je ob zaključku prireditve povedal Goran Sambt, vodja projekta Istrski kolesarski maraton in dodal, da bo jesenski 12. Istrski kolesarski maraton prihodnje leto v Kopru.

Več infrmacij o letošnji izvedbi kolesarskega maratona najdete na povezavi.

Foto: Istrski kolesarski maraton