DomovNoviceKonec zimskih počitnic

Konec zimskih počitnic

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

S počitnic se bo danes v šolske klopi vrnilo okoli 87.300 učencev in okoli 37.000 dijakov gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja. V času počitnic so si lahko privoščili raznovrstne brezplačne delavnice, številni pa so izkoristili novo zapadli sneg in se odpravili na smučišča.

Končal se je namreč še drugi del zimskih šolskih počitnic, ki so potekale izmenično v dveh ločenih terminih, najprej en teden za vzhod države, nato pa še za osrednjo in zahodno Slovenijo.
Končal se je drugi del zimskih počitnic. Foto: pixabay.com

Varno na cesti

Posebno pozornost bodo varnosti šolarjev v tem tednu posvetili v Izoli. Upokojenci bodo s policisti in občinskimi redarji od 7.30 do 8.30 in tudi po zaključenem pouku na bolj obremenjenih križiščih v občini skrbeli za varnost izolskih šolarjev, so sporočili iz izolske občine.

Skladno s pravilnikom o šolskem koledarju za osnovne šole in pravilnikom o šolskem koledarju v srednjih šolah imajo učenci in dijaki jesenske, novoletne, zimske, prvomajske in poletne počitnice.

Poskrbite za varnost na cesti. Foto: AMZS

Naslednje počitnice že čez mesec in pol

Naslednjih počitnic se bodo veselili čez dober mesec in pol, ko se bodo 27. aprila začele prvomajske počitnice.

Pred težko pričakovanimi poletnimi počitnicami pa šolarje čaka še veliko dela. Poleg sprotnega ocenjevanja se morajo nekateri pripraviti na nacionalno preverjanje znanja, dijake četrtih letnikov pa čaka matura.