V petek, 9. maja, bosta koprska Taverna in Carpacciov trg med 11. in 21. uro gostila četrto edicijo priljubljenega kulinaričnega dogodka Viva la pasta!, ki razveseljuje vse ljubitelje testenin in vrhunske kulinarike. Letos se bo predstavilo 25 stojnic, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v raznoliki ponudbi testeninskih dobrot, vin, piv in sladic.
V Koper se vrača priljubljen kulinarični dogodek, ki v ospredje postavlja testenine. Obiskovalci bodo lahko uživali v številnih vrstah testenin z raznovrstnimi omakami – od klasičnih do bolj eksotičnih kombinacij z azijskim pridihom ali pekočimi notami. V ponudbi ne bodo manjkale testenine s porom v parmezanovem kolutu, riževi rezanci z azijskim pridihom, špinačne testenine z gorgonzolo in orehi, limonini rezanci, testenine s posebno omako z vodko, bakalajem in parmezanom, med omakami bo tudi sipin golaž in številne druge okusne omake.
Organizatorki dogodka, Klara Beltram in Sara Vidic, z navdušenjem poudarjata: »Zelo sva veseli, da se je odzvalo toliko kuharjev in ponudnikov, ki bodo sooblikovali to čudovito kulinarično zgodbo. Želeli sva, da vsak ponudi nekaj posebnega, zato so morali vsi vnaprej sporočiti, katere testenine in omake bodo pripravljali. Skupaj smo skrbno načrtovali raznolikost ponudbe, da bo za vsak okus nekaj – tudi vegani in vegetarijanci bodo prišli na svoj račun.«
V Koper pridejo tudi nekateri priljubljeni obrazi iz oddaje MasterChef Slovenija: Luka Pangos, lanskoletni zmagovalec, Zala Pungeršič, zmagovalka MasterChef Slovenija 2023, ki bo kuhala skupaj s Kimi Zupančič, Brina Robnik Kobal, Kaja Balentič in drugi. Pridružili se jim bodo tudi lokalni gostinci in kuharski mojstri, kot so Aljoša Novak, ekipa Mamma Mia, Fogy tartufi, Gold Istra tartufi, Gorki chili, Gostilna Oljka Vanganel, Hiša De Rin, Limoni Šik, B2 Konzulat, Pinija – restaurant & beach bar, Zab Thai – Okusi Tajske in drugi.
Popolno kulinarično doživetje bo dopolnil tudi izbor vrhunskih vin in piva.
Foto: Viva la pasta, Jakob Bužan