Po uspešnem dogodku v Celju se Teden restavracij na ulici letos seli v Koper. V osrčju starega mestnega jedra, na slikovitem Titovem trgu, bo v sodelovanju z Mestno občino Koper in Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper v soboto, 24. maja, med 12. in 20. uro potekal edinstven kulinarični dogodek, ki ulico spremeni v prostor vrhunske gastronomije.
Na enem mestu boste lahko okušali avtorske ulične jedi 15 priznanih slovenskih chefov, pripravljenih z lokalnimi sestavinami in živili z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Vsaka jed bo stala 8€, pripravljena pa bo z mislijo na trajnost – tako v surovinah kot v embalaži.
Na Titovem trgu bodo sodelovali vrhunski slovenski chefi, kot so Alex Iacoviello (JAZ by Ana Roš), Mojmir Šiftar (Pen klub), Gregor Jelnikar (Georgie bistro), Jorg Zupan (Aftr), Tomaž Bratovž (JB restavracija), Luka Košir (Grič), Martina Breznik (Hiša Raduha), Marko Magajne (Galerija okusov), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Simo Komel (Grad Štanjel), Vjekoslav Hederić (Restavracija Salicornia), Denis Ibrišimović in Julijana Krapež (Gostilna Podfarovž), Jure Dretnik (Restavracija GT19), Tadej Dolinar (Altroke) in Damjan Fink (Hiša Fink).
Pridružite se uličnemu kulinaričnemu doživetju, kjer se okus, kakovost in sproščeno vzdušje srečajo na enem najbolj čarobnih trgov v Sloveniji.
Več informacij o dogodku najdete na povezavi.
Foto: Teden restavracij na ulici