DomovNaši krajiKoper je postal dom prvega Centra za biemoderne študije v Sloveniji

Koper je postal dom prvega Centra za biemoderne študije v Sloveniji

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so v Kopru slovesno odprli Center za biemoderne študije, ki bo deloval v sklopu Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem.

Center je nastal z namenom nadgrajevanja dosedanjega sodelovanja z raziskovalci na področju teorije biemodernosti, ki se posveča tako obravnavi sodobne umetnosti kot širših kulturnih in družbenih dogajanj v sodobnih globalnih kontekstih. Odprtja se je udeležil tudi koprski župan Aleš Bržan, ki je povedal, da gre nedvomno za pomembno pridobitev našega univerzitetnega mesta, ki si želi okrepitve sodelovanja z domačimi in tujimi institucijami na področju znanstvenoraziskovalnega in pedagoškega dela: »Teorija biemodernosti v naš prostor vnaša drugačno obravnavo sodobne umetnosti in širših kulturnih ter družbenih dogajanj v sodobnih globalnih kontekstih. Vsak nov način razmišljanja ne obogati le znanosti same, temveč tudi skupnost, v kateri vre.«

Predstavniki centra verjamejo, da bo nadgradil mednarodno sodelovanje na področju raziskovanja, poučevanja in objavljanja rezultatov na področju biemodernih študij.

Foto: Jadran Rusjan