“Koper je presegel najina pričakovanja”

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V zgodnjih jutranjih urah je iz Benetk v Koper priplula potniška ladja Norwegian Spirit, z njo pa nekaj več kot dva tisoč potnikov, ki bodo naše mesto in lepote Slovenije raziskovali ves dan, popoldan pa se bo morska velikanka napotila  proti Splitu, kjer je načrtovan naslednji postanek.

Koper je potniška ladja pripeljala nekaj več kot 2000 potnikov, ki si bodo ogledali tako naše mestno jedro kot tudi zaledje.

Foto: eKoper

Norwegian Spirit, dobrih 268 metrov dolga potniška ladja ladjarja Prestige Cruise Holdings potnikom nudi prestižna potovanja. Za tiste, ki se navdušujejo, je na voljo gledališče Stardust, ladja pa ponuja tudi ogromen bazen, kjer si lahko privoščite branje svoje najljubše knjige. Kdor se navdušuje nad noro zabavo, na svoj račun pride v številnih nočnih klubih in barih, ki poskrbijo za neprespane noči. Norwegian Spirit je pravi izbor tudi za tiste, ki radi poskusijo srečo, saj na njej lahko najdemo tudi casino.

Helga in Elke sta nakupili veliko spominkov. Foto: eKoper

Nad potniškim terminalom, na katerem je privezana Norwegian Spirit, smo srečali dve avstralski turistki, Elke in Helgo, ki sta povedali, da je Koper presegel njuna pričakovanja. “Nisem predvidela, da bom tu nakupila toliko stvari. Imate prekrasne trgovine z izredno lepimi suvenirji, prav tako so izjemni tudi prodajalci. Pa tudi na splošno, ljudje so zelo prijazni in gostoljubni,” je svoje vtise strnila Helga. “Moj prvi vtis o Kopru je bil, da gre za zelo čisto mesto. To sem opazila takoj, ko sem stopila z ladje, in nisem se motila. Prihajam iz Melbourna in zato takšno čistočo znam ceniti,” je začela Elke in nato dodala, da jo je očaralo sproščeno ozračje, ki ga je moč občutiti v Kopru.