DomovNoviceKoper se odeva v praznično preobleko

Koper se odeva v praznično preobleko

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V mestnem jedru Kopra so v tem tednu že opazni prvi elementi novoletne okrasitve, ki bo v decembru poskrbela za čudovito praznično vzdušje. Čeprav nas do prižiga lučk ločita še skoraj dva meseca, so delavci Javne razsvetljave že začeli okraševati ključne točke mestnega dogajanja. V praznično preobleko bosta najprej odeta Taverna in Titov trg, nova podoba pa čaka Carpacciov trg.

Carpacciov trg bo letos zasijal v popolnoma novi podobi. Poleg nove skulpture iz lučk bo bogatejši še za verige z učinkom padajočih luči. Bolj dodelana bo tudi okrasitev Prešernovega trga, Kidričeva ulica pa bo s svetlečim obokom predstavljala vhod v zimsko vasico.

Preostala okrasitev mesta se sicer ne bo bistveno spreminjala. Po ulicah mestnega jedra se bodo vile večkilometrske verige luči, Verdijevo ulico in razgledišče nad Bastionom bodo krasile viseče svetleče krogle, Hlavatyjev park pa bo znova gostil skulpture živali, ki navdušujejo najmlajše obiskovalce. Mestna občina Koper je za nakup novih elementov in menjavo dotrajane razsvetljave ter postavitev celotne okrasitve namenila med 30.000 in 40.000 evri.

Praznična podoba mesta pa bo zgolj dopolnitev pestremu decembrskemu dogajanju, ki ga za občanke in občane ter obiskovalce pripravljata Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper. V petek, 6. decembra, bo slavnostni prižig luči odprl letošnjo Fantazimo, ki bo ponujala številne koncerte različnih glasbenih izvajalcev, adventne sprehode po mestu in tradicionalno silvestrovanje na prostem. Najmlajše obiskovalce bodo obiskali dobri možje, rajali bodo lahko na otroškem silvestrovanju in ustvarjali v priljubljeni Božičkovi deželi. V zimski vasici bo na voljo kulinarična ponudba, vse ljubitelje drsanja pa bo razveselilo edinstveno drsališče ob morju. Organizatorja pripravljata tudi nekaj novosti, ki bodo razkrite v naslednjem mesecu, ko bo znan tudi podrobnejši program.

Foto: MOK, Jakob Bužan