DomovNoviceKoper v zlati barvi za Junake 3. nadstropja

Koper v zlati barvi za Junake 3. nadstropja

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku, bolezni, za katero v Sloveniji letno zboli od 70 do 80 otrok. Letos se bo akciji ozaveščanja o otroškem raku pridružila tudi Mestna občina Koper, ki bo v simbolno zlato barvo odela koprski pomol in mestno kopališče.

Junaki 3. nadstropja, otroci in mladostniki, ki se zdravijo na Hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, pozivajo, da si danes vsi pripnemo zlato pentljo in tako pomagamo ozaveščati o tej zahrbtni bolezni. Mednarodnemu dnevu boja proti otroškemu raku, ki ga obeležujemo od leta 2002, se pridružujejo tudi nekatere slovenske občine, med njimi koprska. Slovenska mesta bodo pomembne zgradbe osvetlile s simbolno zlato barvo, v Kopru bodo tako v podporo malim bojevnikom v zlati barvi zažarele svetilke na koprskem pomolu in mestnem kopališču.

Svetovna kampanja ozaveščanja o tej zahrbtni bolezni stremi k naprednemu zdravljenju in oskrbi, spodbujanju k večjemu razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov tako v času zdravljenja kot po zdravljenju. Z zlato pentljo bomo opozorili na otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom, na tiste, ki so rak premagali, družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroke, pa tudi na zdravstveno osebje in prostovoljce, ki svoj poklic in čas namenjajo boju proti otroškemu raku.