DomovNoviceKoprčanka še do drugega naslova svetovne prvakinje

Koprčanka še do drugega naslova svetovne prvakinje

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Vrhunska slovenska potapljačica Alenka Artnik je dosegla nov uspeh v svetovnem merilu. V Roatanu v Hondurasu je osvojila prvo mesto na SP v potapljanju na vdih v disciplini CWTB Bifins (z dvojno plavutjo) in ubranila naslov svetovne prvakinje. Pred nekaj dnevi je ubranila naslov svetovne prvakinje v disciplini z monoplavutjo.

Artnikova je na ta način dodala še eno zmago v njeno izjemno bogato zbirko dosežkov. Poleg dveh naslovov svetovne prvakinje je konec julija Koprčanka namreč v potapljanju na vdih v disciplini z dvojno plavutjo na Bahamih dvakrat dosegla svetovni rekord, nazadnje se je potopila do 111 metrov.

Na SP je najprej v disciplini z monoplavutjo dosegla globino 107 metrov. Tokrat se je v disciplini z dvojno plavutjo potopila do 101 metra in prišla do novega zlatega odličja.

»Z zelo lepim potopom do 101 metra sem postala svetovna prvakinja v disciplini z dvojno plavutjo in ubranila naslov za Slovenijo. Zelo sem vesela in ponosna na svojo drago prijateljico, Ukrajinko Kate Sadursko, ki je osvojila zlati medalji v preostalih dveh disciplinah,« je na Instagramu zapisala presrečna Artnik.

Letošnje sanjske potapljaške sezone za Koprčanko je tako konec, septembra pa Artnikovo čaka nov vesel dogodek, poroka z dolgoletnim partnerjem, Švicarjem Florianom Burghardtom.

Foto. Alenka Artnik arhiv