DomovNoviceKoprčanki Andreji Leški srebrna medalja na svetovnem prvenstvu

Koprčanki Andreji Leški srebrna medalja na svetovnem prvenstvu

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Judoistka Andreja Leški je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 63 kilogramov in s tem največji uspeh v karieri. V velikem finalu jo je premagala štirikratna svetovna prvakinja in prva nosilka Francozinja Clarisse Agbegnenou.

V izenačenem dvoboju je osemindvajsetletna Francozinja spretno odgovorila na napad štiri leta mlajše tekmovalke ljubljanskega Bežigrada minuto pred koncem, v protinapadu najprej dosegla vazari, akcijo pa nato nadaljevala v končni prijem za predčasen konec borbe in peto zlato na svetovnem prvenstvu.

Koprska judoistka, ki je tudi dobitnica brona na letošnjem evropskem prvenstvu v Lizboni, je v polfinalu z vazarijem premagala Anriquelis Barrios iz Venezuele.

»To je moja prva kolajna na članskih svetovnih prvenstvih, in ta je takoj srebrna. Občutkov ne znam čisto opisati, sem zelo srečna in zaenkrat še nisem razumela, kaj se dogaja in kaj sem dosegla. Sem zelo ponosna in vesela, obenem pa hvaležna vsem, ki mi stojijo ob strani in me podpirajo,« je v nekaj besedah po osvojitvi srebrne medalje razkrila Koprčanka.

Foto: Andreja Leški osebni arhiv