DomovNoviceKoprska knjižnica bo gostila fotografsko in poučno razstavo

Koprska knjižnica bo gostila fotografsko in poučno razstavo

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper bosta v marcu obogatili dve razstavi. Med 1. in 14. marcem se bo predstavil ljubiteljski primorski fotograf Saša Drljić s fotografijami, ki so nastajale v času pandemije in popolnega zaprtja države. Razstavo je poimenoval Utrinki sprehoda ob slovenski obali. V ponedeljek, 14. marca, pa bo fotografsko razstavo zamenjala poučna razstava z naslovom Kako pa ti spiš?, ki jo bo knjižnica pripravila v sodelovanju z izvajalci projekta Projektno učenje mlajših odraslih Koper.

Vsi ljubitelji fotografije ste med 1. in 14. marcem vabljeni na ogled fotografij, ki jih je v obdobju pandemije ustvaril primorski fotograf Saša Drljić»Od vedno me je navdušila ulična fotografija kot tudi fotografija narave. Obožujem slog fotografov, kot sta Steve Mccurry in Robert Capa. V obdobju pandemije sem med dolgimi sprehodih na območju Debelega rtiča, Škocjanskega zatoka, Socerba in Strunjana zasledil in s fotoaparatom ujel zanimive utrinke. Iz številnih fotografij, ki so nastale z veseljem, predstavljam osemnajst fotografij,« je ob postavitvi razstave povedal fotograf.

Knjižnica bo obeležila tudi Svetovni dan spanja

Ob svetovnem dnevu spanja, ki ga letos obeležujemo v petek, 18. marca, pripravljajo vsi izvajalci programa PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih) skupni projekt, katerega osrednja tema je ozaveščati ljudi o pomenu spanja. V ta namen PUM-O Koper, v sodelovanju s korpsko knjižnico pripravlja poučno razstavo z naslovom Kako pa ti spiš?. Odprtje razstave bo v petek, 18. marca, ob 19. uri v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper. Razstavo si bodo obiskovalci lahko ogledali med 14. marcem in 10. aprilom.

Mala loža že gosti razstavo o Črkarski pravdi

Koprska knjižnica vabi vse do ponedeljka, 7. marca, tudi na ogled razstave v Mali loži pod Pretorsko palačo, kjer je prikazana dinamika in temeljne dileme, s katerimi so se pri kodifikaciji, zapisovanju slovenskega jezika srečevali vsi tisti, ki so naš jezik skušali spraviti na papir.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja