DomovNoviceKoprska knjižnica s premično zbirko spodbuja mlade upe

Koprska knjižnica s premično zbirko spodbuja mlade upe

KulturaNaši krajiNovicePogovori Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper se od novembra, ko so knjižnice praznovale teden splošnih knjižnic, poslavlja v velikem slogu. Uspešno se je zaključila akcija Primorci beremo. Bralno akcijo bodo v koprski knjižnici zaokrožili v petek, 3. decembra, ob 19. uri z gostovanjem pisatelja Avgusta Demšarja.

Knjižna zbirka za društvo Memory

Koprska knjižnica je v tem tednu za Izobraževalni center Memory pripravila knjižno zbirko, ki zajema nekaj več kot 250 knjig, med katerimi bodo učenci našli leposlovje predvsem v slovenskem jeziku in ostalo poljudno strokovno literaturo.

»Izjemno me veseli, da je s strani Izobraževalnega centra Memory prišla pobuda za postavitev popolnoma nove premične zbirke, ki jo bomo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper tudi redno nadgrajevali in izpopolnjevali. Knjige si bodo učenci in udeleženci predavanj v izobraževalnem centru lahko izposodili brezplačno in brez formalnosti. Naše premične zbirke so oblikovane za potrebe delovnih procesov in terapij, v okviru katerih se odvijajo različne aktivnosti, ki spodbujajo samostojnost, aktivno življenje, razvedrilo in vseživljenjsko učenje,« je povedal direktor koprske knjižnice David Runco.

Gostovanje pisatelja kriminalk Avgusta Demšarja

Koprska knjižnica v december vstopa z zaključnim dogodkom Primorci beremo. Akcijo bo zaokrožila z gostovanjem pisatelja kriminalk Avgusta Demšarja. Pogovor s pisateljem bo potekal v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper na Ta veseli dan kulture v petek, 3. decembra.

Na srečanje s pisateljem je potrebna predhodna prijava. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest, na e-mail naslov tina.sarazin@knjiznica-koper.si.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja