DomovNoviceKoprska knjižnica v marcu vabi na zabavo v družbi stripovskih in manga junakov ter poezije

Koprska knjižnica v marcu vabi na zabavo v družbi stripovskih in manga junakov ter poezije

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper bodo v mesec marec vstopili ob zabavnem branju, v družbi stripov, mang in poezije.

Je branje za vašega otroka neprijetno opravilo? Gre vašemu otroku učenje težko od rok? Ste se morda srečali z disleksijo? Ne veste, kako bi otroku približali bralne navade? Nekaj odličnih odgovorov in nasvetov vam bosta v mesecu marcu v Čitalnici Fulvia Tomizze predstavila Aksinja Kermauner in Ina Sulič.

Vabljeni na odprtje razstave umetnice Arti Reika

Med 1. in 31. marcem bo v koprski knjižnici na ogled razstava Erike Gregorič, ki deluje pod umetniškim imenom Arti Reika. Uradno odprtje razstave in predstavitev umetnice bo v četrtek, 2. marca, ob 18. uri.

Na razstavi, ki jo je avtorica poimenovala Za ilustratorjem, vas bodo pozdravili ilustracije in izdelki, ki so nastali v zadnjih letih, ter fotografije zakulisja sodelovanja na sejmih in konvencijah. Naslikane tematike so večinoma fantazijske, prav tako junaki in kontekst, večini pa je skupno to, da so nastale po navdihu verzov in glasbe, ki jo avtorica posluša med risanjem.

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper, v Čitalnici Fulvia Tomizze bo Milan Gregorič v torek, 14. marca, ob 18. uri premierno predstavil knjigo Ljudje mojega časa 2, ki je izšla pri Mladiki v Trstu.

Blazno resno o poeziji z Žanom Papičem in Vasjo Klunom

Knjižnica Koper v sodelovanju z Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper v Kavarni Golden Loggia Caffe pripravlja v ponedeljek, 20. marca, ob 18. uri zanimiv večer v družbi voditelja, stand-up komika in igralca Žana Papiča ter obalnega glasbenika Vasje Kluna. Žan vam bo predstavil svojo zbirko poezije Steklena glava, ki je izšla v sklopu Društva KONStruktivist, Vasja Klun pa svojo pesniško zbirko Poezija Vol. 2 (2016–2021), ki jo je izdal v samozaložbi. S prireditvijo, ki so jo poimenovali Blazno resno o poeziji, bodo obeležili svetovni dan poezije, ki ga praznujemo 21. marca.

Jazz med knjigami

Knjižnica je prostor, skozi katerega ljudje nosijo različna doživetja in občutja. Jazz med knjigami na kulturno sceno prinaša novost in je zanimiv tako za mlade kot odrasle in starejše, ki jih zanimata bralna in glasbena kultura. Obiskovalci knjižnice se bodo na Oddelku za odrasle ritmom jazz glasbe prepustili v sredo, 29. marca, ob 17. uri.

Več informacij o aktualnih dogodkih knjižnice na povezavi.

Foto: MOK, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja