DomovNoviceKoprska knjižnica vabi na pestro decembrsko dogajanje

Koprska knjižnica vabi na pestro decembrsko dogajanje

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper se bodo od novembra poslovili z glasbenim večerom, ki ga bo pričaral Aco Bišćević in v december vstopili s predstavitvijo slikanice, ki zajema življenje pesnika, pisatelja in duhovnika Alojza Kocjančiča. Zanimivo dogajanje za odrasle in otroke se bo nato razpotegnilo čez cel praznični december.

Ko se prepletejo glasbene note in plesni koraki

Večer glasbe in plesa z novembrskim rezidentom v Kubedu, opernim pevcem in pianistom Acom Bišćevićem koprska knjižnica organizira skupaj z Zavodom za mladino, kulturo in turizem, Krajevno skupnostjo Gračišče in Društvom Skala Kubed. Pri nastopu v sredo, 23.novembra, ob 18. uri se mu bo v dvorani v Kubedu pridružil tudi italijanski plesalec Alberto Pagani.

Življenje v slikanici

Ob 60-letnici izida Šavrinskih pesmi Alojza Kocjančiča Pokrajinski arhiv Koper in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper vabita v četrtek, 1. decembra, ob 19. uri v Pretorsko palačo na predstavitev slikanice o otroštvu Alojza Kocjančiča Iz naročja Istre v naročje besede.

Razstava fotografij

Knjižnica Koper je združila moči tudi s fundacijo IMRO. Skupaj vas vabita v sredo, 7. decembra, ob 18. uri na otvoritev razstave, kjer bo v avli Oddelka za odrasle na ogled izbor fotografij umetnika Zsolta Szabója.

Predstavitev knjige Maše Ogrizek

V četrtek, 15. decembra, ob 18. uri bo Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper obiskala pisateljica Maša Ogrizek, ki je v sodelovanju s Tržaškim knjižnim središčem izdala knjigo Vseh sort starši in otroci. Knjigo, ki jo je mogoče brati kot zbirko magičnih zgodb in kot priročnik za čustveno opismenjevanje obenem, je ilustrirala Anka Kočevar.

Predstavitev pravljice Hiša gospoda Marčimarja

V predbožičnem času koprska knjižnica vabi vse otroke, da se jim  pridružijo ob predstavitvi pravljice Hiša gospoda Marčimarja, ki bo v četrtek, 22. decembra, ob 17. uri na Oddelku za mlade bralce, kjer bodo skupaj  pričakali tudi Božička. Pravljico, ki jo je ilustrirala Julija Kuznecova, bo predstavila avtorica Sabina Vostner.

Več informacij o dogodkih v knjižnici in njeni okolici na povezavi.

Foto: MOK, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja