DomovNoviceKoprska stolnica bo gostila inavguracijski festival

Koprska stolnica bo gostila inavguracijski festival

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Nove orgle v koprski stolnici Marijinega vnebovzetja so obogatile kulturno ponudbo v slovenski Istri in spodbudile nastanek nove literature za orgle. Ob inavguraciji instrumenta se bo v mesecu novembru in decembru zvrstil cikel glasbenih dogodkov, ki so ga poimenovali Inavguracijski festival. Prvi koncert bo že to nedeljo, 14. novembra, ko bo ob 19. uri nastopil organist in čembalist Tomaž Sevšek.

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem, je festival pripravil v sodelovanju z Župnijo Koper. Koprske orgle pomenijo za prostor izjemno pridobitev in možnost razvoja koncertne dejavnosti. »Od nas pa je odvisno, kako bomo novo pridobitev znali ceniti, se ob njej navdihovati in pustili očarati ob mogočnih zvokih. Ker želimo instrument predstaviti v različnih kombinacijah, smo oblikovali cikel koncertov, ki bo obiskovalcem sprva omogočil vpogled v literaturo za orgle, nato pa še v kombinacijah z zborom in orkestrom,« je razbrati iz organizatorjevega sporočila za medije.

Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2 in zagotavljanja varnosti udeležencev organizator zbira predprijave. Rezervacija brezplačnih vstopnic je možna na spletnem naslovu info@orglekoper.si ali s sporočilom SMS na telefonski številki 040 395 925. Vstopnice bodo lahko obiskovalci kulturnih dogodkov prevzeli ob 18.30 pred glavnim vhodom v stolnico.

Ob postavitvi novih orgel v koprski stolnici in prvem Inavguracijskem koncertu, ki se bo odvil to nedeljo, objavljamo še program ostalih glasbenih dogodkov, ki se bodo odvili v toku tega festivala.

Foto: MOK, Vid Rotar