DomovNoviceKoprske gimnastičarke iz Pokala Slovenije z morjem odličij

Koprske gimnastičarke iz Pokala Slovenije z morjem odličij

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Gimnastičarke Salta Koper so minuli vikend v Ljubljani na Pokalu Slovenije v ženski športni gimnastiki v dveh dneh osvojile kar 95 medalj.

Minula sobota je bila na tekmovanju rezervirana za tekmovalke od 6. stopnje do nacionalne in mednarodne stopnje, dekleta iz Salta so dobesedno pometla s konkurenco. Domov so prinesle 56 medalj, vključno z zlatimi odličji za ekipe 7. stopnje, starejših deklic in kadetinj. Med posameznicami so blestele Nuša Gregorič, Hana Kovačič, Tina Kugonič, Ema Akrapović, Luana Lubinič in Luna Babič, ki so stopile na najvišjo stopničko.

V nedeljo je bilo v dvorani vzdušje na vrhuncu, saj so se pomerile tekmovalke v stopenjskem programu od 1. do 5. stopnje. Med 286 tekmovalkami so se dekleta iz Salta znova izkazala. Osvojila so še dodatnih 39 medalj, med njimi zmage ekip v 1., 2. in 3. stopnji. Na najvišjih stopničkah so stala tudi dekleta v posameznih kategorijah, kot so Ana Dakič, Gaja Kovačič, Una Zorič in Korina Benkič.

»Vrhunski rezultati gimnastičark Salta Koper so več kot le številke na papirju, so zgodba o predanosti, trdem delu in strasti. Uspeh naših gimnastičark ni le rezultat treningov, temveč tudi močne volje in podpore, ki jo prejemajo od svojih bližnjih,« so z navdušenjem povedali odgovorni pri Saltu.

Foto: Salto Koper