DomovKulturaKoprske mestne ulice in trge že krasijo kipi Majskega salona

Koprske mestne ulice in trge že krasijo kipi Majskega salona

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Po izredno dobro obiskani razstavi Tomos, bo nekdanje skladišče soli Libertas konec tega tedna obogatil Majski salon, najstarejša likovna razstava na naših tleh, ki že od prvega dne navdihuje vse ljubitelje sodobne umetnosti. Letošnja sodobna produkcija salona, ki jo bomo v Kopru gostili prvič, bo na različnih lokacijah ponudila na ogled zanimive kiparske stvaritve in risbe 107 sodelujočih umetnikov. Nekatere med njimi že danes krasijo naše mestno jedro.

Majski salon Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) je najstarejša razstava na Slovenskem, ki teče od leta 1909 in sodi v program prestižnih festivalskih likovnih projektov. Letošnjo sodobno likovno produkcijo si lahko ogledamo skozi kiparske stvaritve in risbe.

Osrednji del salona, na katerem bodo na ogled risbe raznih formatov ter kipi velikih in manjših dimenzij, je prvič postavljen v Kopru. Med 107 sodelujočimi avtorji vseh generacij so prvič tudi trije kiparji iz tujine (Hrvaške, Italije in Avstrije). Razstavo kipov v javnem prostoru, na trgih in parkih ter kipov in risb v skladišču Libertas in v galeriji Gravisi Buttorai si bodo lahko ljubitelji sodobne umetnosti lahko ogledali vse do 1. septembra.

Kiparske stvaritve, ki jih te dni že skrbno postavljajo na različnih lokacijah v mestu, si bo možno ogledati na Verdijevi ulici, Belvederju, Titovem trgu, Mali loži, Trgu Brolo, Ukmarjevem trgu, Prešernovem trgu in drugje.