DomovNoviceKoprski javni stanovanjski sklad jutri s prednostno listo upravičencev

Koprski javni stanovanjski sklad jutri s prednostno listo upravičencev

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper bo jutri na podlagi javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem na svoji uradni spletni strani objavil prednostno listo upravičencev. Od obravnavanih 705 vlog se je na prednostno listo uvrstilo 587 prosilcev. 

Glede na doseženo število točk, bo sklad, po pravnomočnosti liste, v prvi fazi razdelil najmanj 40 že vseljivih stanovanj na različnih lokacijah v koprski in ankaranski občini, v drugi fazi pa 160 na novo pridobljenih stanovanj, ki  bodo na razpolago po končani gradnji.

“Za vsa vprašanja glede točkovanja in ostalih informacij o uvrstitvi na listo, se lahko oglasite v prostorih javnega stanovanjskega sklada v času uradnih ur,” je še povedal direktor koprskega stanovanjskega sklada, Goran Malenić.

Informacije dobite tudi na brezplačni telefonski številki 080 30 18.

Vsi prosilci bodo že jutri oziroma v ponedeljek prejeli odločbe o uvrstitvi oziroma neuvrstitvi na prednostno listo upravičencev, zoper katere se lahko pritožijo v roku 15 dni od dneva vročitve.

Po zaključku postopka reševanja pritožb, predvidoma septembra 2018, bo sklad objavil dokončno prednostno listo. Najemniki stanovanj se bodo tako v svoje nove domove začeli vseljevati jeseni letos, pri čemer bodo upoštevali vrstni red, odvisno od velikosti gospodinjstva in velikosti razpoložljivih stanovanj.

Prednostna lista bo objavljena jutri na www.jss-mok.si.