DomovNoviceKoprski olimpijski festival z zlatim zaključkom

Koprski olimpijski festival z zlatim zaključkom

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez s projektom Olimpijski festival Pariz 2024 vzdušje olimpijskih iger ponuja tudi vsem navijačem, ki niso odpotovali v francosko prestolnico. V sodelovanju s Športno zvezo Koper, Mestno občino Koper in koprskimi športnimi društvi so v Kopru včeraj pred številnimi obiskovalci na prizorišču zaključili prvi letošnji Olimpijski festival.

Center športov na mivki v Kopru je bil v minulih dneh prizorišče razburljivih športnih aktivnosti. Udeleženci so se ob spremljanju neposrednih televizijskih prenosov na velikem zaslonu lahko tudi sami preizkusili v različnih športnih panogah, kot so kajak kanu, športno plezanje, curling, odbojka na mivki, košarka na vozičkih in akrobatika.

Prisotne so na festivalu s svojim obiskom počastili olimpijec in izvrsten mentor plavanja za najmlajše Matjaž Markič, kajakašica na mirnih vodah in olimpijka Špela Ponomarenko Janič, reprezentančni trener v športnem plezanju Luka Fonda, direktor Rokometnega društva Koper Nejc Poklar, kajakaš na mirnih vodah in olimpijec Jernej Župančič Regent, Rado Gregorič, kondicijski trener Tonija Vodiška, veslača olimpijca Andrej Hrabar in Matija Pavšič ter Arturo Steffe, predsednik Športne zveze Koper.

Olimpijski festival Pariz 2024 je v Kopru združil številne športne navdušence in ustvaril čudovito vzdušje. Ob koncu jih je prek neposrednega prenosa z zlatom okoli vratu pozdravila tudi Koprčanka, aktualna olimpijska prvakinja v judu, Andreja Leški.

Pestro dogajanje festivala v Kopru si lahko ogledate tudi na video povezavi.

V prihodnjih dneh in tednih se Olimpijski festival seli v Celje, Zagorje, na Ptuj in ob Velenjsko jezero. Več na povezavi.

Foto: Športna zveza Koper, Aleš Fevžer, OKS