DomovNoviceKoprski rokometaši z zmago odprli skupinski del pokala EHF

Koprski rokometaši z zmago odprli skupinski del pokala EHF

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši Kopra 2013 so v prvem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF v gosteh premagali finski Cocks z 32:27 (16:14).

Koprčani so zmagovito začeli skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini in v gosteh ukanili finske prvake, ki so v tretjem krogu pokala EHF izločili Ribničane. Slovenska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 17. februarja, gostila nemški Göppingen, moštvo nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Primoža Prošta.

Izbranci slovenskega selektorja in trenerja Kopra Veselina Vujovića so bili v začetku dvoboja – tudi zavoljo ostrega sodniškega kriterija portugalskega para Freitas/Carvalho in številnih izključitev – v zaostanku, a primanjkljaj nikoli ni znašal več kot za dva gola. V 19. minuti so po dveh golih Nina Grzentiča izenačili na 9:9, do konca polčasa pa imeli popoln nadzor na igrišču in se po bojeviti predstavi na veliki odmor odpravili z dvema goloma prednosti (16:14).

Foto: arhiv ekoper.si

V drugem polčasu se je nadaljevala koprska prevlada, že v četrti minuti nadaljevanja so svojo prednost pred 1100 gledalci podvojili (19:15), v 39. minuti pa povišali na 21:16. V 44. minuti je domača klop – pri vodstvu Kopra s 24:19 – zahtevala minuto odmora, a ta ni prinesla nobenih premikov na igrišču. Koprčani so bili vselej za korak pred tekmeci iz dežele tisočerih jezer in so v kali zatrli vse njihove poskuse po morebitnem preobratu.

V slovenski ekipi je bil najbolj učinkovit Dani Zugan z osmimi goli, enega manj je dosegel Nino Grzentič.