DomovNoviceKoprski šport na dlani v znamenju praznika slovenskega športa

Koprski šport na dlani v znamenju praznika slovenskega športa

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Za kakovosten in bolj zdrav način življenja so športne aktivnosti in gibanje ključnega pomena. Ker se v Športni zvezi Koper zavedajo, kako pomembno je mlade spodbujati h gibanju, bodo v sredo, 23. septembra, organizirali Koprski šport na dlani. Prireditev, na kateri bo zaradi napovedi slabšega vremena sodelovalo 12 športnih društev, bo letos v znamenju dneva slovenskega športa.

Med ljudmi je vedno več zavedanja, da lahko zase veliko naredimo že, če se po opravkih odpravimo peš ali s kolesom. Redno gibanje pomaga nadzirati telesno težo in ohranjati mentalno zdravje. Pomembno je, da se tega zavedajo že otroci, saj so tisti, ki se več gibajo in športno udejstvujejo, v šoli uspešnejši, hkrati pa pridobijo zdrave načine vedenja. Cilj prireditve Koprski šport na dlani, ki jo pripravlja Športna zveza Koper, je občankam in občanom predstaviti, katere športe v MOK lahko obiskujejo, hkrati pa društvom omogočiti, da se predstavijo in v svoje vrste zvabijo nove člane. Letošnji dogodek, na katerem bo sodelovalo 12 športnih društev, bo nekoliko drugačen, saj 23. septembra obeležujemo dan slovenskega športa.

Prireditev, ki bi morala potekati na prostem, je zaradi napovedi slabšega vremena premeščena v notranje prostore, na tri lokacije. Med 9. in 13. uro se bodo v Areni Bonifika predstavili RD Koper, Klub Salto, Karate klub Tora, Plesna šola Fiona, Judo klub 15. maj in Kegljaški klub Ankaran, v dvorani OŠ Koper Košarka za vse, Odbojkarski klub Koper in Fudokan akademija, v pokritem olimpijskem bazenu pa bodo lahko obiskovalci spoznali ŠD Ocean, Oceandiving in Vaterpolo klub Koper. Dogajanje bo potekalo v skladu z veljavnimi ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Sodelovalo bo več kot 250 otrok, ki bodo v manjših skupinah na različnih prizoriščih aktivni ves dan.

V želji, da bi s predstavitvijo aktivnosti prepričali še več otrok, da se ukvarjajo s športom, koprska občina spodbuja šole, naj v sredo organizirajo šolski športni dan. 23. september pomeni tudi začetek Evropskega tedna športa, v sklopu katerega se bodo po vsej Sloveniji zvrstili številni športni in promocijski dogodki za spodbujanje zdravega duha v zdravem telesu.

MOK in Športna zveza Koper bosta v sredo v centru vodnih športov v Žusterni podelila tudi priznanja najuspešnejšim športnikom, športnim ekipam in športnim delavcem Mestne občine Koper ter razglasila najboljšo športnico, športnika in športne ekipe za leto 2019. Dogodek bo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa potekal za zaprtimi vrati.