DomovNoviceKoprski župan zaželel srečo moškemu delu koprske olimpijske odprave

Koprski župan zaželel srečo moškemu delu koprske olimpijske odprave

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarska reprezentanca Slovenije bo čez enajst dni odigrala zgodovinsko prvo tekmo na olimpijskih igrah. Del moštva, ki bo danes odpotovalo na Japonsko, sta tudi Koprčana Vlatko Čančar, član ekipe NBA Denver Nuggets, in Gregor Hrovat, ki brani barve kluba iz Francije. Slovenci si v Tokiu želijo odmevnega rezultata in napovedujejo boj za medaljo. Koprska športnika je podprla tudi Mestna občina Koper, župan Aleš Bržan je vsakemu podaril bon v vrednosti 5.000 evrov.  

Potem ko je župan Aleš Bržan pred mesecem dni v Tokio pospremil tri vrhunske koprske športnice, je po zgodovinskem preboju košarkarske reprezentance Slovenije na olimpijado veliko športne sreče in uspehov zaželel še moški zasedbi, ki bo v deželi vzhajajočega sonca predstavljala barve Kopra. Vlatko Čančar, ki že nekaj let igra v najmočnejši košarkarski ligi na svetu NBA, in Gregor Hrovat, ki nastopa v Franciji, sta se pred nocojšnjim odhodom proti Japonski odzvala vabilu koprske občine.

»Ponosni smo na vas. V Kopru ste naredili svoje prve košarkarske korake, danes nas predstavljate po svetu. Ste ambasadorji koprskega športa, naše ime boste ponesli tudi na drugi konec sveta, na Japonsko. Na Mestni občini Koper smo se odločili, da vas v znak hvaležnosti podpremo tudi finančno,« je ob tej priložnosti povedal koprski župan Bržan, ki se mu je z enakimi željami pridružila tudi koprska podžupanja Jasna Softić.

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki si je pred tedni v Kaunasu zagotovila prvo olimpijsko vozovnico v zgodovini samostojne države, se bo danes odpravila proti Tokiu. Reprezentanti so se minule dni mudili na pripravah na Bledu. »Prvič bomo nastopili na olimpijskih igrah, mislim, da se sploh še ne zavedamo, kaj to pomeni. Tam bo 12.000 vrhunskih športnikov, komaj čakamo, da se vse skupaj začne,« nastop na največjem tekmovanju nestrpno pričakuje Čančar. Podobnega mnenja je tudi Hrovat: »Nasprotniki so zahtevni, a mi imamo svoje načrte. Najprej moramo napredovati iz skupine, potem pa bomo videli, kaj nas čaka v četrtfinalu.«

Slovenija bo igrala v skupini C, uvodno tekmo proti Argentini bodo odigrali 26. julija ob 6.40 zjutraj po slovenskem času. Naslednja sledi 29. julija (ob isti uri) proti Japonski, zadnja v predtekmovalnem delu bo 1. avgusta ob 10.20 proti Španiji. Igre se bodo s slavnostnim odprtjem začele 23. julija.