DomovNoviceKoprsko postajališče za avtodome znova med najboljšimi

Koprsko postajališče za avtodome znova med najboljšimi

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Kamping portal Avtokampi.si, ki že vrsto let organizira izbor najboljšega kampa, glamping resorta in postajališča za avtodome – Naj kamp Adria, je pred dnevi razglasil zmagovalce za leto 2020. Za najboljše so vso sezono prek spleta glasovali različni kampisti, ki so parkirišče za avtodome (PZA) v Kopru nagradili z odličnim drugim mestom.

Letošnja kamping sezona je bila precej drugačna od prejšnjih, slovenski kampi so bili uspešni tudi po zaslugi uvedbe turističnih bonov. Do konca avgusta je bilo v kampih v Sloveniji 1,18 milijona nočitev, kar je sicer za tretjino manj kot lani, vendar so domači gostje s 718.000 nočitvami presegli lanske rezultate za skoraj polovico. Kamping portal Avtokamp.si je zato ponovno pripravil izbor najboljšega kampa, glamping resorta in postajališča za avtodome, a zaradi trenutnih razmer in veljavnih vladnih ukrepov podelitve nagrad Naj kamp Adria ni bilo. V izboru za najboljša postajališča za avtodome po Sloveniji je srebrno nagrado prejel PZA Koper. »Je eno od najbolj obiskanih postajališč pri nas, privablja avtodomarje na poti proti oziroma z morja,« so zapisali v obrazložitvi. Prvo mesto je osvojilo PZA Rogla, tretje pa preurejeno postajališče za avtodome v Kostanjevici na Krki.

Postajališče za avtodome Koper, ki je od leta 2016 v upravljanju Marjetice Koper, je urejeno na ograjenem in asfaltiranem parkirišču, tik ob glavni avtobusni postaji. Od plaže je oddaljeno 15 minut hoje, v njegovi bližini so trgovski centri in številne kolesarske poti, ki vodijo v zaledje koprske občine. Je moderno opremljeno in nudi prostor za 37 avtodomov. Omogočen je priklop na elektriko in vodo, izpust odpadne vode, vsebuje pa tudi prostor za piknike s klopmi in mizami ter ekološki otok. V sklopu postajališča je tudi sanitarni objekt z wc-ji in tuši, v okviru camper stop Koper pa tudi otroško igrišče.

Cena za 24-urno bivanje znaša 20 evrov, ob prvem obisku je potrebno odšteti še 2,5 evra za nakup kartice KoperCard, s katero lahko uporabniki uporabljajo električne polnilnice in sanitarije na parkirišču. Bivanje je omejeno na 72 ur, v ceni pa je všteto parkirno mesto za en avtodom, 24-urni dostop do sanitarij s tuši, električni priključek, brezplačna javna točka Wi-Fi Mestne občine Koper in ekološki otok za odlaganje odpadkov.