DomovNoviceKulinarično proti koncu poletja

Kulinarično proti koncu poletja

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Prihodnji četrtek bo v Borštu Altroke Istra Gourmet Festival, 23. septembra pa v Koper prihaja najbolj okusna prireditev leta – Altroke Sladka Istra.

Kulinarična tržnica Altroke Istra Gourmet Festival bo v četrtek, 31. avgusta, prispela v Boršt. Med 17. uro in polnočjo boste pri različnih ponudnikih istrskih jedi in pijač lahko uživali ob jedeh s tartufi, domačim pršutom, fritolami in drugimi dobrotami Istre ter ob tem okušali tudi odlična lokalna vina, piva in druge pijače z območja Istre. Dogajanje v Borštu bo popestril priljubljeni glasbenik Alen Vitasović s skladbami, kot so Istrijan, Jenu noč, Ne morem bež nje in številne druge. Odlična novica je, da bo iz Kopra v Boršt in nazaj vozil brezplačni altroke bus, ki vas bo brezskrbno pripeljal na dogodek in varno pripeljal nazaj domov.

Sladke dobrote in dobrote Istre na Altroke Sladki Istri

Še bolj okusno pa bo v Kopru v soboto, 23. septembra, ko bo na Ukmarjevem trgu prireditev Altroke Sladka Istra. Gre za tradicionalni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, ki bo ta dan združen z Altroke Istra Gourmet Festivalom. Tako bodo obiskovalci na enem mestu lahko uživali ob sladkih dobrotah in drugih istrskih jedeh in pijačah. Prireditev se bo začela že ob 10. uri, uživanje ob kulinaričnih dobrotah pa bo trajalo vse do 22. ure. Večerni del dogajanja bo popestril nastop skupine Jet Black Diamonds.

Foto: ZMKT, Jaka Ivančič