DomovNoviceLikovni in strip natečaj v boju proti virusu

Likovni in strip natečaj v boju proti virusu

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Javni sklad za kulturne dejavnosti v boju proti virusu išče ustvarjalne rešitve prek likovnega in strip natečaja.

Likovni natečaj za vse generacije s pomenljivim naslovom Razgledi doma in strip natečaj Protistrup sta odprta do 30. aprila. Z njima si v Javnem skladu za kulturne dejavnosti prizadevajo, da bi dneve, ko smo primorani ostati doma, izkoristili na čim bolj ustvarjalen način.

Z likovnim natečajem #Razgledidoma vabijo, da poiščete zanimive razglede v svojem domu (kakšen nenavaden predmet, rastlino, kos pohištva, dramatično osvetljen vogal sobe ali slikovit ambient, detajl na polici, tihožitje na kuhinjski mizi, morda pa vam celo pozira mačka, ki sladko prede na kavču), nato narišite risbo, naslikate sliko, izdelate maketo ali kolaž, skratka brez tehničnih ali slogovnih omejitev ustvarite izdelek, ga fotografirate in pošljite v .jpg ali .pdf obliki na: monika.ivancic-fajfar@jskd.si oziroma ga objavite na Facebook strani JSKD Likovna dejavnost s pripisom: #Razgledidoma. Pripišite tudi svoje ime in priimek ali psevdonim. Otroci pa naj napišejo tudi svojo starost ali razred, ki ga obiskujejo.

Vaša dela bodo objavili v spletni galeriji in na družbenih omrežjih, najboljše pa bodo nagradili s knjižnimi oz. praktičnimi nagradami.

Vsi tisti, ki imate raje stripe, pa ste vabljeni, da naredite kratek strip na temo boja proti virusu. Stripi naj bodo dozirani v manjših, tri do šest sličic dolgih odmerkih. Zapakirate jih lahko v znanstveno-fantastično, humorno, akcijsko, retro-zgodovinsko, romantično, preroško-apokaliptično ali povsem vsakdanjo zgodbo.

Tudi stripe bodo objavili v spletni galeriji in na družbenih omrežjih, najboljše pa bodo prav tako nagradili s knjižnimi ali praktičnimi nagradami.

Stripe pošljite v .jpg ali .pdf obliki na: monika.ivancic-fajfar@jskd.si ali ga objavite na Facebook strani JSKD Likovna dejavnost s pripisom: #Protistrip. Pripišite tudi vaše ime in priimek ali psevdonim, otroci pa še starost ali razred.