DomovNoviceLuka Koper 5. Istrski maraton tudi letos po koprskih ulicah

Luka Koper 5. Istrski maraton tudi letos po koprskih ulicah

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Izoli je včeraj potekala tiskovna konferenca, na kateri so predstavili izvedbo Luka Koper 5. Istrskega maratona. Osrednje prizorišče te najbolj množične tekaške prireditve na Primorskem, ki bo potekala 7. in 8. aprila 2018, bo letos v Izoli, sicer pa bo maraton tekel tudi skozi ulice Kopra, Pirana in Ankarana.

Predstavniki vseh štirih obalnih občin so izrazili izjemno zadovoljstvo ob tako uspešni zgodbi, ki v njihove kraje privabi množico rekreativcev in  njihovih spremljevalcev. Pohvalili so tudi odlično organizacijo in izvedbo dogodka. Predsednica Društva Istrski maraton dr. Marijana Sikošek je na kratko orisala potek tras, ki bodo tudi tokrat nekaj posebnega.

 

 

Start paradne discipline, maratona, bo v Ankaranu. Tekači bodo pretekli celotno območje koprskega pristanišča, kar bo zagotovo izjemno doživetje. Nato jih bo pot vodila do Izole, Pirana, Portoroža in nazaj proti Izoli, kjer bodo cilji vseh tekov. Tekači na 21 kilometrov bodo obkrožili Izolo, nato po »sprehajalni« obalni cesti tekli do Kopra, ga obkrožili in se vrnili v Izolo. Za rekreativce pa bo 8,5 kilometrska proga speljana po slikovitih izolskih ulicah.

Prijave se začnejo zbirati v petek, 1. decembra 2017, ko bo izšel tudi Razpis tekov. Za maraton je na voljo 500 startnih številk, za polmaraton 2.300 in za rekreativni tek 1.700 mest. Organizator priporoča, da se tekači prijavijo in vplačajo prijavnino čim prej, saj se je za 4. Istrski maraton zapolnilo število prijavnih mest v samo dveh mesecih.