DomovNoviceMala loža bo gostila razstavo Vzhodnoazijskih zbirk

Mala loža bo gostila razstavo Vzhodnoazijskih zbirk

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska Mala loža bo med 2. in 20. septembrom gostila razstavo Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji. Razstava VAZ predstavlja pet zbirk predmetov iz Vzhodne Azije, ki jih hranijo slovenski muzeji.

Na razstavi bo predstavljenih pet zbirk: Skuškova zbirka iz Slovenskega etnografskega muzeja, zbirka predmetov iz Azije in zbirka Alme Karlin iz Pokrajinskega muzeja Celje, zbirka keramike iz Narodnega muzeja Slovenije ter zbirka razglednic Ivana Koršiča iz Pomorskega muzeja »Sergej Mašera« Piran.

Razstava bo obiskovalcem s QR-kodami omogočila dostop do spletne strani Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji, kjer se lahko podrobneje seznanijo z bogato zapuščino slovenskih stikov z Vzhodno Azijo in zgodbami zbirateljev teh predmetov.

Raziskava zbirk, ki si jo bo možno ogledati le korak od osrednjega koprskega trga pod Pretorsko palačo, je nastala v okviru istoimenskega triletnega raziskovalnega projekta, pri katerem so sodelovale Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Slovenski etnografski muzej.