DomovNoviceMarjetica Koper z različnimi aktivnostni ob evropskem tednu zmanjševanja odpadkov

Marjetica Koper z različnimi aktivnostni ob evropskem tednu zmanjševanja odpadkov

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Osveščanju o pomenu zmanjševanja odpadkov se posvečamo vse leto, še posebej pa na to opozarjamo v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov (ETZO), ki bo letos v Sloveniji in po vsej Evropi potekal med 20. in 28. novembrom. K osveščanju je pristopila tudi Marjetica Koper, ki bo v soboto, 20. novembra, na koprski tržnici z Gibanjem Zelenci mimoidoče osveščala o problematiki tekstilne industrije, v naslednjem tednu pa bodo predstavniki podjetja obiskali tri osnovne šole.

Evropski teden zmanjševanja odpadkov letos v ospredje postavlja ukrepe za preprečevanje nastajanja odpadkov v sistemu krožnih skupnosti, pri čemer poudarja pomen sodelovanja in solidarnosti. Odgovornost vseh nas je, da sodelujemo pri celoviti ekološki tranziciji in prispevamo k skupnemu cilju – prihodnosti brez odpadkov – kot delu evropskega zelenega prehoda in trajnostne politike Evropske unije.

Aktivnosti Marjetice Koper bodo v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov potekale celoten teden. Prva takšna bo že jutri v soboto, 20. novembra, ko bomo skupaj z Gibanjem Zelenci pripravili informativno delavnico na temo tekstilne industrije in odpadkov, ki jih ta proizvede. Med 9. in 14. uro boste lahko na koprski tržnici brskali med rabljenimi oblačili, izvedeli nekaj o Gibanju Zelenci, hkrati pa domov odnesli tudi nekaj uporabnih nasvetov, kako zmanjšati količine tekstilnih odpadkov v vašem gospodinjstvu.

Naslednji teden pa bodo predstavniki podjetja Marjetica Koper obiskali tri osnovne šole v koprski občini. Osnovne šole Antona Ukmarja, Gračišče in Šmarje bodo v celoti opremili z namenskimi zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov »MakoBox«. Ob tem bodo obiskali tudi vse razrede in opravili krajše delavnice na temo pravilnega ravnanja z odpadki s poudarkom na zmanjševanju in doslednem ločevanju.

Foto: Marjetica Koper