DomovNoviceMarjetica Koper začela z deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja

Marjetica Koper začela z deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Z današnjim dnem, 6. marca, Marjetica Koper začenja s prvim krogom deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran v letu 2023. Deratizacija bo opravljena na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe.

Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper zaproša vse občane, da z dvorišč in drugih površin odstranijo ostanke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke. Občanke in občane zaprošajo tudi, da sproti sporočajo pojav glodavcev ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacije določajo glede na prijave občanov v tekočem letu.

Na podlagi lanskoletnih izkušenj občanke in občane še pozivajo, da se pridružijo akciji in deratizacijo na lastne stroške izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na elektronski naslov kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801 oziroma na elektronski naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 068 138 831.

Foto: MOK, Marjetica Koper