DomovKulturaMestna občina Koper bo uveljavljala predkupno pravico za objekt Libertas

Mestna občina Koper bo uveljavljala predkupno pravico za objekt Libertas

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je danes Občinski svet Mestne občine Koper seznanila z namero uveljavljanja predkupne pravice za objekt Libertas. Za nepremičnino bo odštela 414.527 evrov, objekt pa v prihodnje namenila za dejavnosti različnih družbenih skupin.

Z nakupom Libertasa bo MOK v objektu uredila večnamenski prireditveni prostor, ki ga bodo uporabljali tako mladi kot društva in druge družbene skupine. Nepremičnina skupaj z zemljiščem po podatkih GURS-a meri 2.465 kvadratnih metrov, neto tlorisna površina objekta Libertas pa znaša 1.188,40 kvadratnega metra. Objekt, ki je bil v 19. stoletju zgrajen za potrebe skladiščenja soli, je na območju historičnega mestnega jedra Kopra in je v Registru kulturne dediščine evidentiran z oznako EŠD 1995. Občina bo zanj odštela 414.527 evrov, finančna sredstva pa je predvidela v proračunu za letošnje leto.

Kot nova kulturna infrastruktura je Libertas uvrščen tudi v kandidaturno knjigo Piran – Pirano 4 Istria 2025, ki je bila potrjena s sklepom Občinskega sveta Mestne občine Koper v okviru skupne prijave Mestne občine Koper, Občine Ankaran, Občine Izola in Občine Piran na razpis Evropska prestolnica kulture 2025.