DomovNoviceMestna občina Koper podelila štipendije

Mestna občina Koper podelila štipendije

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je za tekoče študijsko leto 2023/24 podelila deset štipendij, tri za dijake srednješolskega izobraževanja in sedem za študente. Skupaj s štipendisti, ki jim je komisija potrdila nadaljevanje prejemanja štipendij, bo občina v letu 2023/2024 štipendirala 19 študentov in dijakov.

Na razpis, ki je med drugim zahteval povprečno oceno 4,0 za dijake, 4,30 za študente prvih letnikov in 8,50 za študente višjih letnikov, je prispelo osem prijav za srednješolsko izobraževanje in 12 za študij, komisija pa je odločila, da se štipendijo za šolsko oziroma študijsko leto 2023/2024 dodeli desetim prijaviteljem, in sicer bodo štipendijo prejemali trije dijaki in sedem študentov. Poleg tega je komisija potrdila nadaljnje prejemanje štipendij za devet štipendistov, in sicer enega dijaka, šest študentov, ki študirajo v Sloveniji, in dva študenta, ki študij opravljata v Londonu in na Poljskem.

Višina mesečne štipendije za dijake, ki se šolajo v Republiki Sloveniji, je 110 evrov, za tiste v tujini 180 evrov, medtem ko bodo študenti, ki študirajo doma, mesečno prejemali 220 evrov, tisti na študiju v tujini pa 350 evrov.

Foto: Pexels