DomovNoviceMladi modni oblikovalci se že lahko prijavijo na Stylo 2023

Mladi modni oblikovalci se že lahko prijavijo na Stylo 2023

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Modna revija Stylo se je v zadnjih letih uveljavila kot eden izmed najpomembnejših modnih dogodkov v širši regiji. Na natečaju lahko sodelujejo študenti in/ali diplomanti oblikovalskih šol in akademij iz Slovenije in tujine ter drugi neuveljavljeni modni oblikovalci do starosti 29 let. Od sodelujočih se pričakuje, da oblikujejo sodobno, vizionarsko in inovativno kolekcijo z veliko mero osebne note in drznosti.

Sodelovanje na natečaju je za mlade ustvarjalce odlična priložnost za povezovanje ter izmenjavo zamisli in izkušenj, hkrati pa izjemna priložnost za pridobivanje novih znanj. Letos bodo prijavljene na natečaj ocenjevali Lorella Flego, modna poznavalka, voditeljica in novinarka, izr. prof. Matea Benedetti, modna oblikovalka in ustanoviteljica Benedetti Life, in izr. prof. Metod Črešnar, modni oblikovalec in kostumograf.

Tematika letošnjega natečaja je »MUZA«, ki spodbuja k razmišljanju in iskanju navdiha, da bodo nove kolekcije tudi gledalcem vzele dih. Strokovna komisija bo nagradila tri najboljše kreacije, zmagovalec pa bo poleg ostalih prejel tudi denarno nagrado v višini 2.000 evrov. Rok za oddajo prijave z vsemi potrebnimi dokumenti je nedelja, 9. julij 2023, do polnoči.

Naj spomnimo, da je bila zmagovalka lanske modne revije Anja Medle, ki je na tematiko »iluzija podob«, ustvarila kolekcijo »KloWns«.

Dokumentacija natečaja je na voljo na spletni strani Centra mladih Koper https://cmk.si/razpisi.

Foto: Ivana Tomić